Mandarijnen Jam
Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin
Deze ga ik zeker maken....
TIP:
Ik zou zelf geen glazen potjes in de vriezer bewaren i.v.m stuk vriezen
Doe de jam dan in vriesdoosjes en zet ze dan weg.
Laat ontdooien voor gebruik en schep in een glazen potje
Je weet dan zeker dat er geen ramp gebeurt
Ingredienten:
3 pond mandarijnen
1 cup suiker
2 citroenen (sap)
1 theelepel vanilleextract
1/2 theelepel gemberpoeder
Bereiden:
Pel de mandarijnen en maak er partjes van
Pureer ze in de keukenmachine of blender
Doe de puree in een pan en voeg de suiker, citroensap, vanilleextract en gember toe
Breng op halfhoog vuur aan de kook ca 40) minuten en roer af en toe
Het zal eerst schuim vormen maar dat trekt weg en zal helder worden
Als de jam kookt kun je de jampotjes en deksels steriliseren en klaar zetten
Als de jam klaar is de potjes vullen met de jam
Laten afkoelen voor 5 a 10 minuten
Draai dan het deksel erop.
Laat staan tot ze afgekoeld is
Bewaar een week in de koelkast...
Of in de vriezer voor een paar maanden
Bron: Teatime Baker
0 reacties:
Een reactie posten