Anna`s Rode Wijncake
Dit recept is van Anna.....
Inmiddels een internet dinnetje en medeforumlid.
Ze heeft het al jaren terug op Smulweb gezet
Met een aantal oud-smullers zijn we met Maria ( Roxy-Floxsy) meeverhuisd naar haar forum
Daar is van alles te doen.....
Psplessen, boekenhoek, een eigen hoekje en ook recepten delen we.
Anna heeft de rode wijncake daar ook neergezet.
Een toppertje (Anna en de cake)
Van Anna mocht ik het recept ook op mn bloggie zetten
Want het is echt heeeel lekker.....
Dus gewoon maken zou ik zeggen
Je gebruikt echt rode wijn i.p.v. melk en aangezien de alcohol verdampt,
kunnen kinderen het ook eten die vooral de hagelslag erin lekker vinden.
Ingrediënten:
200 gram suiker,
200 gram boter,200 gram bloem,
4 eieren,
3 zakjes vanillesuiker,
1 Duitse koffielepel kaneel (10 ml.),
1 eetlepel cacao,
1 zakje bakpoeder,
150 gram melkhagelslag,
1/8 liter rode wijn
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 gr.C
cakevorm invetten en met bloem bestuiven
Bereiden:
Bloem en bakpoeder zeven en alle ingrediënten tegelijk in een kom doen,
Mixen met een standmixer of handmixerHet mengsel in de vorm doen
Een uur in de oven bakken
Als de cake gaar is uit de oven halen en af laten koelen op een taartrooster
Tip:
Strooi er na afkoelen een beetje poedersuiker over en versier met een dotje slagroom
0 reacties:
Een reactie posten