Maple Bourbon Bacon Jam
Toen ik het recept had gelezen dacht ik...mmmmm
Zou dat nou echt lekker wezen?
Maar ik zeg niet gauw nee, dus het moest uit geprobeerd worden
En ja......dan kom je het aan de weet
Een zoet, zoutige,gerookte pittige jam
Echt yummieeeeeee
Deze baconjam is heerlijk op toast,crackers
En smaakt lekker op burgers en sandwiches van allerlei soort
Ingredienten:
500 gram gerookt spek / bacon (in blokjes)
1 grote ui (gesnipperd)4 knoflookteentjes
1/4 cup cider azijn
3/4 cup sterke koffie
1/4 cup bourbon (slijterij)
1/4 cup maple syrup
1/4 cup bruine suiker
2 chipotle chilies in adobe (gehakt)
1/2 theelepel komijn
peper
Bereiden
Bak het spek / bacon in een grote koekenpan uit tot het vet eruit is en de spekjes knapperig worden
Giet door een zeef en doe de spekjes over in een kom en zet opzij (bewaar het spekvet)Laat 1 eetlepel van het vet in de koekenpan
Bak de ui in het spekvet ca 5 a 7 minuten tot ze zacht zijn (niet bruin)
Doe de knoflook erbij en laat 1 minuutje mee sudderen
Voeg de azijn toe en laat alle aanbaksels in de pan loskoken
Nu kan de koffie, bruine suiker, maple syrup, bourbon, bacon, chilies, komijn en peper erbij
Zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen en het mengsel een siroopachtig mengsel is geworden (ca 1 a 2 uur)
Doe de jam in een keukenmachine en laat even draaien tot een zachte jam
(maar niet te lang als je nog een beetje textuur van de bacon in de jam wil)
Doe in potjes en bewaar in de koelkast (ca 4 weken)
0 reacties:
Een reactie posten