Taco Bar
Gezellig om eens mexicaans te eten met familie of vrienden
Ieder maakt z`n eigen taco of tortilla
En men kan het zo spicy maken als men zelf wil
De voorbereidingen kun je al flink van tevoren maken
Zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan
Ingredienten:
1 romeinse sla (gewassen en gesneden in smalle reepjes)
8 radijsje (dun gesneden)1 cup korianderblaadjes (fijn gehakt + voor garnering)
3 limoentjes (in partjes gesneden)
400 gram geraspte kaas
200 gram zure room
Geroosterde Tomatensalsa
Salsa Verde
Salsa Cruda
Gebraden of gegrilde kip in stukjesGehakt (rul gebakken met taco kruiden)
2 pakken tortilla`s
Bereiden:
Leg de sla, radijsjes, koriander op een schaal
Plaats de limoen, kaas, zure room en salsa in kommetjes of schaaltjes erom heenDoe de kip en de gehakt in schalen en houd ze warm op een warmhoudplaatje
Garneer de kip met korianderblaadjes
Rooster de tortilla`s in een hete koekenpan
Doe de tortilla`s in een schone theedoek en dan in folie
Zo blijven ze warm
Zet alle ingredienten op tafel en ieder kan z`n eigen tortilla maken
Salsa Cruda
Ingredienten:
4 Tomaten (fijn gesneden)
1/2 ui (fijn gesnipperd3/4 cup verse koriander (Fijngehakt)
2 chili pepertjes (fijn gesneden)
1 cup water
zout
Limoensap
Bereiden:
Doe de tomaten, ui, koriander, pepertjes en water in een kom
Hussel alles goed doorVoeg 1 theelepel zout toe en wat limoensap
Geroosterde Tomaten Salsa
Ingrediënten
1 kleine ui, in plakken van 1½ cm dik
2 theelepel olijfolie
1 maïskolf
2 kleine paprika's (rood en geel), zonder de zaadjes, kleingesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
2 eetlepel fijngesneden korianderblad
Bereiden:
Verhit een grill tot deze matig heet is.
Bestrijk de tomaten en de plakjes ui met de olie. Verwijder de buitenste schutbladeren van de maïskolf maar laat de binnenste bladeren zitten.
Schik deze groenten op een bakplaat en plaats ze onder de grill, op 10 cm afstand van de warmtebron.
Gril de groenten 10 tot 12 min., tot ze licht kleuren.
Keer ze regelmatig. 3.Laat de groenten enigszins afkoelen.
Snijd de tomaat en ui klein.
Verwijder de laatste schutbladeren van de maïskorrels en maak de korrels los.
Schep in een kom de tomaten, ui, maïs en paprika's om met
de knoflook, komijn, oregano, het zout, chilipoeder en de koriander.
Plaats de salsa tot gebruik in de koelkast.
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten