Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Taco Bar

Taco Bar

Gezellig om eens mexicaans te eten met familie of vrienden
Ieder maakt z`n eigen taco of tortilla
En men kan het zo spicy maken als men zelf wil
De voorbereidingen kun je al flink van tevoren maken
Zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan



Ingredienten:

1 romeinse sla (gewassen en gesneden in smalle reepjes)
8 radijsje (dun gesneden)
1 cup korianderblaadjes (fijn gehakt + voor garnering)
3 limoentjes (in partjes gesneden)
400 gram geraspte kaas
200 gram zure room
Geroosterde Tomatensalsa
Salsa Verde
Salsa Cruda
Gebraden of gegrilde kip in stukjes
Gehakt (rul gebakken met taco kruiden)
2 pakken tortilla`s
Bereiden:

Leg de sla, radijsjes, koriander op een schaal
Plaats de limoen, kaas, zure room en salsa in kommetjes of schaaltjes erom heen
Doe de kip en de gehakt in schalen en houd ze warm op een warmhoudplaatje
Garneer de kip met korianderblaadjes
Rooster de tortilla`s in een hete koekenpan
Doe de tortilla`s in een schone theedoek en dan in folie
Zo blijven ze warm
Zet alle ingredienten op tafel en ieder kan z`n eigen tortilla maken



Salsa Cruda

Ingredienten:

4 Tomaten (fijn gesneden)
1/2 ui (fijn gesnipperd
3/4 cup verse koriander (Fijngehakt)
2 chili pepertjes (fijn gesneden)
1 cup water
zout
Limoensap

Bereiden:

Doe de tomaten, ui, koriander, pepertjes en water in een kom
Hussel alles goed door
Voeg 1 theelepel zout toe en wat limoensap



Geroosterde Tomaten Salsa

Ingrediënten

2 rijpe maar stevige tomaten
1 kleine ui, in plakken van 1½ cm dik
2 theelepel olijfolie
1 maïskolf
2 kleine paprika's (rood en geel), zonder de zaadjes, kleingesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
2 eetlepel fijngesneden korianderblad

Bereiden:

Verhit een grill tot deze matig heet is.
Bestrijk de tomaten en de plakjes ui met de olie.
Verwijder de buitenste schutbladeren van de maïskolf maar laat de binnenste bladeren zitten.
Schik deze groenten op een bakplaat en plaats ze onder de grill, op 10 cm afstand van de warmtebron.
Gril de groenten 10 tot 12 min., tot ze licht kleuren.
Keer ze regelmatig. 3.Laat de groenten enigszins afkoelen.
Snijd de tomaat en ui klein.
Verwijder de laatste schutbladeren van de maïskorrels en maak de korrels los.
Schep in een kom de tomaten, ui, maïs en paprika's om met
de knoflook, komijn, oregano, het zout, chilipoeder en de koriander.
Plaats de salsa tot gebruik in de koelkast.


Bron: Martha Stewart

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten