Fluffy Limoen Ananas Dessert
Vroeger maakte mijn moeder wel eens "dril" pudding
We waren er gek op....
Door vele word het niet lekker gevonden
Waarom weet ik niet want het is toch lekker fris...
En dat vond Dirk ook...In Amerika word het ook best veel gegeten
Dirk vertelde dat zijn moeder de gelatinepudding altijd opklopte als het stijf was geworden.
Geen flauw idee wat ik me erbij moest voorstellen.
Tot ik "Jello"(merknaam) had gemaakt en aan Dirk vroeg en wat nu......
Hij pakte de mixer en begon te kloppen
Eerst langzaam en daarna met hoge snelheid
De pudding veranderde in en fluufy mengsel
En met slagroom erdoor geschept en wat aardbeitjes erbij was het een smakelijk geheel
Alleen jammer dat hier er maar 2 smaken te verkrijgen zijn.
Dus we kopen nu onze "Jello" via de Amerikaanse webwinkel
En je kan het zo gek niet bedenken of de smaak die je zoekt is erbij.
Dit recept kwam ik tegen op het blog van The Kitchn
Het lijkt een bewerkelijk recept..maar dat valt reuze mee
En een supermarkt of natuurwinkel heeft wel gewone neutrale gelatinepoeder.
Ingredienten:
2 eetlepels gelatinepoeder
1/2 cup ananassap
3/4 cup vers limoensap (ca 4 limoenen)
1 cup water
2/3 cup suiker
100 gram cream cheese (kamertemperatuur)
2 cups slagroom
1/4 theelepel zout
1 & 1/2 pond ananasstukjes (uit blik)
Verse muntblaadjes
Ongezoete geraspte cocosnoot (voor garneren)
Bereiden:
Strooi de gelatinepoeder in een schaaltje met het ananassap
Zet opzij en laat 5 a 10 minuten staan
In de tussentijd het limoensap met het water en suiker aan de kook brengen
Als de suiker is opgelost het vuur uit zetten
Giet het gelatine ananas mengsel erbij
Roer alles goed door
Zet het vuur laag en blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost en er geen klontjes inzitten
Het mengsel mag NIET meer koken
Giet het gelatine mengsel in een platte schaal en laat in de koeling voor 4 a 6 uur (een nacht is beter)
Haal 1/3 van de gelatine uit de schaal en snijd het in kleine blokjes
Leg op een bord en zet opzij
Doe het overige gelatine mengsel in een schaal
Mix met de mixer op laag tot het een andere structuur krijgt
Voeg de cream cheese en 1 cup slagroom toe
Mix eerst op laag toerental
Daarna op hoog tot een dik en cremig geheel
Doe het mengsel in een andere schaal
Mix de overgebleven 1 cup slagroom met het zout tot stijve pieken
Schep dit door het mengsel in de schaal
Doe dit voorzichtig zodat het luchtig blijft
Zet even opzij
Laat de ananas uitlekken en snijd er kleinere blokjes van
Vermeng dit voorzichtig met de weggezette limoenblokjes
Vouw de blokjes door het weggezette mengsel
Zet in de koeling tot gebruik
Serveer in mooie glazen en garneer met cocosnoot rasp, muntblaadjes en/of ananas
Bron: The Kitchn
0 reacties:
Een reactie posten