Vis met Olijventapenade
Hoewel dit recept in het boek Wintergerechten van Delia Smith staat
Is het een recept wat ook makkelijk zomers gemaakt kan worden
Basilicum is dan ook volop te krijgen en minder duur dan s`Winters
Ingredienten:
voor 6 personen.
6 stukken kabeljauw of schelvis (175 a 200 gram per stuk)
Voor de tapenade:
275 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt, olie bewaren)
200 gram ontpitte zwarte olijven
2 dikke knoflookteentjes
30 gram basilicum blaadjes
2 theelepels ingelegde groene peperkorrels ( uitgelekt )
1 blikje ansjovis met olie
3 volle eetlepels kappertjes
3 eetlepels olie van de tomaatjes
vers gemalen peper
200 gram ontpitte zwarte olijven
2 dikke knoflookteentjes
30 gram basilicum blaadjes
2 theelepels ingelegde groene peperkorrels ( uitgelekt )
1 blikje ansjovis met olie
3 volle eetlepels kappertjes
3 eetlepels olie van de tomaatjes
vers gemalen peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 200°C
Zet 6 olijven en basilicum blaadjes opzij
Doe de rest van de tapenade ingredienten in een keukenmachine
Laat de machine draaien tot het mengsel een pasta achtig geheel is
Niet te fijn, je moet nog kunnen zien wat erin zit
Zet 6 olijven en basilicum blaadjes opzij
Doe de rest van de tapenade ingredienten in een keukenmachine
Laat de machine draaien tot het mengsel een pasta achtig geheel is
Niet te fijn, je moet nog kunnen zien wat erin zit
Maak de visfilets droog met keukenpapier
Kruid de vis en rol ze iets op (dunne gedeelte naar binnen)
Leg ze op een geolied bakblik of ovenschaal
Verdeel het tapenade mengsel over de vis
Wrijf de tapenade met een vork over de vis
Haal de overgebleven basilicum blaadjes door de olie van de tomaatjes
leg op elk stukje vis een basilicum blaadje en een olijf
Zet in de oven op het bovenste rek en bak ca 20 a 25 minuten
Serveer direkt met schijfje citroen
Kruid de vis en rol ze iets op (dunne gedeelte naar binnen)
Leg ze op een geolied bakblik of ovenschaal
Verdeel het tapenade mengsel over de vis
Wrijf de tapenade met een vork over de vis
Haal de overgebleven basilicum blaadjes door de olie van de tomaatjes
leg op elk stukje vis een basilicum blaadje en een olijf
Zet in de oven op het bovenste rek en bak ca 20 a 25 minuten
Serveer direkt met schijfje citroen
TIP:
Het is ook leuk om de vis in de kleine pannetjes te maken
Staat gelijk feestelijk
Sla en frietje erbij.....
Smullen maar
Bron: Delia Smith (Wintergerechten)
1 reacties:
Hmmmmmmm klinkt lekker!! Ga ik proberen.
Een reactie posten