Tomaten Geitenkaas Taart
Met het warme weer ga je toch niet bakken???
Jawel hoor....wij wel
We zetten de magnetron/hetelucht oven gewoon buiten op de tafel tegen het tuinhuis
Alle warmte blijft buiten
Als het bakken is gebeurt hoeft ie alleen even af te koelen, schoon gemaakt en hij kan weer naar binnen
Heb je geen tuin of balkon word het een beetje moeilijker
Dan toch mar even wachten tot de temperatuur minder word.
Ingredienten:
1 pakje hartige taart deeg (diepvries)
3 eetlepels mosterd
750 gram tomaten
zout & peper
3 eetlepels verse peterselie, basilicum en rozemarijn (fijn gehakt)
2 eieren
100 gram geitenkaas (verkruimeld)
1 eetlepel extra virgin olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Ontdooi het hartige taartdeeg,
Olie een bakvorm in en doe het deeg in de vorm
Zet in de koeling voor een half uurtje
Smeer de bodem van het deeg in met mosterd
Snijd de tomaat in plakjes en verspreid ze over de bodem in cirkels
Laat ze iets over elkaar heen vallen
Besprenkel met zout & peper en de kruiden
Klop de eieren en doe de geitenkaas erbij
Kruid het mengsel met zout & peper
Mix het goed en giet over de tomaten
Besprenkel het met olijfolie en zet in de oven
Bak de taar ca 30 a 40 minuten en de bovenkant mooi bruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen (10 minuten)
Serveer de taart heet, warm of op kamertemperatuur
Bron: N Y Times
1 reacties:
ik heb ook gebakken, binnen dan wel maar ook amar kort in de oven, dus de warmte viel wel mee. maare...dit ziet er erg lekker uit, ga ik ook proberen!! als het wat koeler is dan ☺
Een reactie posten