Citroen Mousse
Een reuze makkelijke mousse die niet kan mislukken is deze citroenmouse wel.
Lekker fris van smaak en het is zo gemaakt....
Je kunt een kant en klare lemoncurd gebruiken of zelf maken
Ook dat lijkt ingewikkelder dan het is
En het ziet er prachtig uit en het smaakt naar meer...
Ingredienten:
250 ml koude slagroom
250 ml lemoncurd
250 ml lemoncurd
170 gram verse frambozen (naar eigen idee)
voor de kruimels
125 gram koekkruimels (bastogne, havermoutkoekjes o.d)
15 gram suiker
70 gram boter
15 gram suiker
70 gram boter
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
Doe de koekjes in een zak en rol er met de deegroller over
Vermeng de kruimels met de boter en suiker
Bedek een bakblik met bakpapier
Leg hier het kruimelmengsel en bak in de oven voor ca 10
Haal uit de oven en laat afkoelen
Verkruimel de gebakken kruimels en zet even opzij
Vermeng de kruimels met de boter en suiker
Bedek een bakblik met bakpapier
Leg hier het kruimelmengsel en bak in de oven voor ca 10
Haal uit de oven en laat afkoelen
Verkruimel de gebakken kruimels en zet even opzij
Klop in een kom de slagroom in zachte pieken
mix 2 eetlepels geslagen room door de lemoncurd
Schep dit mengsel door de overgebleven slagroom
Verdeel de mousse over de schaaltjes of potjes
Zet in de koelkast voor een paar uur
mix 2 eetlepels geslagen room door de lemoncurd
Schep dit mengsel door de overgebleven slagroom
Verdeel de mousse over de schaaltjes of potjes
Zet in de koelkast voor een paar uur
Serveren
Strooi de koekkruimels op de mousse en garneer met een paar frambozen
Bron:Kitchen Heals Soul
0 reacties:
Een reactie posten