Gebakken Fruit in Sherry
Desserts met fruit vind ik altijd erg lekker
En met gedroogd fruit mag ik graag expirimenteren
Net zoals mijn Winter Tutti Frutti
Dit recepie heeft er ook wel iets van weg
Omdat gedroogd fruit langer te bewaren is,
heb ik een voorraadje van verschillende soorten in de kast staan
Dus toen ik dit tegen kwam op het net was het bingo.....
De meeste ingredienten had ik wel in huis .....
Ik heb het dan ook gauw uit geprobeerd
En het is yummie......
Ingredienten:
250 gram gedroogde vijgen (in helften)
350 gram gedroogde abrikozen
200 gram gedroogde appelschijfjes
2 cups appel cider
2/3 cup dry sherry
1/2 cup gele rozijnen
2 navel sinaasappels (gepeld en in partjes)
kaneelstokje
bruine suiker
Zure room
Citroensap
350 gram gedroogde abrikozen
200 gram gedroogde appelschijfjes
2 cups appel cider
2/3 cup dry sherry
1/2 cup gele rozijnen
2 navel sinaasappels (gepeld en in partjes)
kaneelstokje
bruine suiker
Zure room
Citroensap
Bereiden:
Doe de eerste 8 ingredienten in een ovenschaal
Hussel het voorzichtig door elkaar
Doe er folie over en laat een nacht in de koeling staan
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
En zet de schaal met fruit in de oven
Laat de aluminiumfolie erover
Bak het fruit 45 a 50 minuten tot alles zacht is
Haal uit de oven en verwijder het kaneelstokje, laat ca 15 minuten staan
Intussen de zure room met de bruin suiker vermengen en er citroensap bijdoen naar smaak
Schep het fruit in mooie glazen en garneer met een dot zure room
Hussel het voorzichtig door elkaar
Doe er folie over en laat een nacht in de koeling staan
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
En zet de schaal met fruit in de oven
Laat de aluminiumfolie erover
Bak het fruit 45 a 50 minuten tot alles zacht is
Haal uit de oven en verwijder het kaneelstokje, laat ca 15 minuten staan
Intussen de zure room met de bruin suiker vermengen en er citroensap bijdoen naar smaak
Schep het fruit in mooie glazen en garneer met een dot zure room
Tip:
Gebruik dan b.v. gedroogde pruimen
Gedroogde ananas
Gedroogde mango i.p.v. de vijgen, abrikozen en appels
Bron: My Recipes
0 reacties:
Een reactie posten