Limoncello Witte Chocolade Truffel Torte
Het lijkt een bewerkelijke taart,
maar dat valt best mee.
Een dag van tevoren kun je al een heleboel doen
En geloof me.....het is het zeker waard
Ingredienten:
Limoncello Ganache:
380 gram witte chocolade
200 gram slagroom 1 eetlepel citroensap
2 eetlepels Limoncello liqueurWhite Chocolate Cake:
115 gram witte chocolade
55 gram water4 grote eieren
zest van 1 kleine citroen
110 gram kristalsuiker
70 gram maizena of bloem
1/8 theelepel zout
Garnering
Kokosvlokken of witte chocolade krullen
Lemoncurd Creme
Pot lemoncurd ( 165 gram)(of maak het zelf)
165 gram slagroom15 ml limoncello
Bereiden:
Limoncello Ganache:
Maak de canache voor de lagen van de taart
Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal (zet even opzij)Doe de slagroom in een steelpan en breng aan de kook op laag vuur
Als het kookt over de chocolade gieten
Roer tot alles gesmolten is
Voeg de limoncello en de citroensap toe
Klop alles goed door tot een zacht geheel
Zet opzij om af te koelen
Is het koud dan afdekken en in de koelkast zetten tot gebruik
Witte Chocolade Cake
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Bekleed een springvorm (doorsnee 20 a 22 cm) met bakpapierZet even opzij
In een steelpan de chocolade met het water verwarmen
Roer tot de chocolade is gesmolten
Blijf roeren tot een dikke cremige massa (duurt paar minuten)
Zet opzij om iets af te koelen
Klop de eieren met de suiker tot de eieren licht en bijna cremig zijn
Zeef de maizena of bloem met het zout over het eimengsel
neem een spatel en "vouw" de bloem door het eimengsel
Na ca 5 a 6 "vouwen" de chocolade erbij druppelen
Blijf omscheppen tot het goed is vermengd (er moet genoeg lucht inblijven)
Giet het beslag in het bakblik en bak in de oven tot ze gaar en goudbruin is
(steek even met sateprikker in het midden, komt hij er schoon uit is de cake gaar)
Laat goed afkoelen
Deze cake is erg zacht dus voorzichtig met lagen snijden
Snij met een scherp mes de cake in 3 lagen
Zet opzij
Lemon Curd Crème
Mix de lemoncurd, slagroom en limoncello in een kom
Mix tot een cremig geheelSmeer de helft op de onderste laag van de taart
Plaats de middelste laag van de taart erboven op
smeer daar de overige creme op
Plaats de bovenste laag op de cake
Doe een beetje creme in een garneerspuit of zak
Smeer de bovenkant en de zijkanten in met het chocolademengsel
Strijk glad met een spatel
Voorzichtig de kokos of witte chocoladekrullen tegen de zijkant "plakken"
De bovenkant met het overgebleven chocolade mengsel versieren
Zet in de koeling tot het serveren
In de koelkast blijft de taart 5 dagen goed (afgedekt)Het is dan nog zo luchtig en vers als de eerste dag
Bron: ChocolateChiliMango
0 reacties:
Een reactie posten