Tiramisu Cupcakes
In muffinvorm maken
Ingredienten:
165 gram zachte boter
100 gram suiker
4 eieren
260 gram zelfrijzend bakmeel(gezeefd)
80 gram ricotta kaas
3 theelepels koffie essence
(of 2 theelepels instant koffie opgelost in 4 theelepels water)
12 amaretti koekjes (verkruimeld)
poedersuiker en cacao voor strooien
Vulling:
500 gram mascarpone
1/2 theelepel vanille extract
4 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels marsala of amaretto
8 amarettikoekjes (verkruimeld)
Suikerstroop
165 gram suiker
165ml water
2 eetlepels instant koffie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe vormpjes in het muffinblik
Doe de boter en suiker in een kom
Mix tot het romig en luchtig is
Voeg de helft van de eieren toe gevolgd door de helft van het meel
Voeg de rest van de eieren toe en dan de rest van het meel
Voeg de ricotta,koffie en koekjes toe
Schep dit goed door elkaar
Schep het mengsel in de vormpjes
Bak ze in de oven (25 a 30 minuten)
Prik met een sateprikker in de cake of het deeg droog is
Anders nog 5 minuten in de oven
Haal uit de oven en laat afkoelen
Als de cakes in de oven staan kan de siroop gemaakt worden
Doe hiervoor de ingredienten voor de siroop in een pannetje
Breng aan de kook
Als de suiker is opgelost de siroop in laten koken tot siroop
Laat afkoelen
Doe de mascarpone, vanille extract, poedersuiker en de marsala in een kom
Mix alles goed door tot een smeuig geheel
Voeg de koekjes toe en schep goed door
Zet koel weg tot gebruik
Als de cakejes zijn afgekoeld kunnen ze horizontaal doorgesneden worden
Haal ze hiervoor uit de vormpjes
Zet de hoedjes even opzij
Neem een kwastje en borstel flink wat van de siroop op de halve cupcakes
Schep met een lepel een flinke dot mascarponecreme op de cupcakes
Zet het hoedje erop en druppel de overgebleven koffiesiroop erover
Bepoeder ze met de poedersuiker en of cacaopoeder
Serveer ze gelijk
Bron: Lorraine Pascal
0 reacties:
Een reactie posten