Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Warme Uientaartjes met Geitenkaas


Warme uientaartjes met Geitenkaas

Ingredienten:

80 g verse geitenkaas (zonder korst)
1 vel bladerdeeg (200-250g per vel)
2 uien
1 ei
1 klontje boter
enkele takjes verse (jonge) tijm
1 scheut rode wijn
1 scheutje frambozenazijn
1⁄2 eetlepel suiker (naar smaak)
peper
zout

Bereiden:

Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen
Zet een diepe kleine pan op een matig vuur
Smelt daarin een klontje boter.
Stoof de stukjes ui in de boter.
Roer en strooi er wat suiker over.
Overdrijf niet met de suiker, want de bereiding hoeft niet mierzoet te zijn.
Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven.
Laat ze niet bruin kleuren.
Neem het vel bladerdeeg erbij.
Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg.
Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen.
Dus bv. bij 8 van de 16 ringen. Hou telkens de buitenste ring deeg over.
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin.
Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje.
Druk deze randjes stevig aan.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn.
Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje.
Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin.
 Reken hiervoor ong. 15 minuten.
Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien.
Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur.
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
Bak de taartjes in de oven van 180°C.
Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
Serveer de taartjes warm.


Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten