Flensjes met Fruit
Ingredienten
100 gram bloem
snufje zout
1 ei
3 dl melk
boter om te bakken
snufje zout
1 ei
3 dl melk
boter om te bakken
Zoete witte wijn
Half geslagen slagroom
Fruit (aardbeien, frambozen, bessen, bramen)
Poedersuiker
Bereiden:
Doe de bloem met zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Breek het ei erin en voeg 1/2 deciliter melk toe.
Maak hiervan een glad beslag.
Voeg al roerende de rest van de melk toe.
Laat een klontje boter in de koekenpan lichtbruin worden.
Schep met een juslepel weinig beslag in de pan en laat het beslag rondlopen.
Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
Bak zo al de flensjes.
Breek het ei erin en voeg 1/2 deciliter melk toe.
Maak hiervan een glad beslag.
Voeg al roerende de rest van de melk toe.
Laat een klontje boter in de koekenpan lichtbruin worden.
Schep met een juslepel weinig beslag in de pan en laat het beslag rondlopen.
Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
Bak zo al de flensjes.
Maak het fruit schoon
Doe het fruit fruit in de koekenpan met de witte wijn
( 2 eetlepels fruit op 1 eetlepel wijn)
Laat de wijn verdampen
Schep wat fruit op een flensje en rol het op
Garneer met wat geslagen room en poedersuiker
TIP:
Appel met Banaan is ook een lekkere combinatie
Druppel er dan wat grand marnier overheen
0 reacties:
Een reactie posten