Abrikozen Vijgen Compote
Ingredienten:
1 stuk verse gember (geschild en in dunne plakjes)
1/4 theelepel venkelzaadjes
zaad van 3 kardamon peulen
2 theezakjes (english tea)
1 cup gedroogde abrikozen
1/3 cup gedroogde vijgen (in kwarten)
1/4 cup suiker
Yoghurt om bij te serveren
1/4 theelepel venkelzaadjes
zaad van 3 kardamon peulen
2 theezakjes (english tea)
1 cup gedroogde abrikozen
1/3 cup gedroogde vijgen (in kwarten)
1/4 cup suiker
Yoghurt om bij te serveren
Bereiden:
Breng het water met de gember, venkelzaadjes en kardamomzaadjes aan de kook
Voeg de theezakjes toe en haal van het vuur
Laat 3 minuten staan
Haal de theezakjes eruit
Voeg de abrikozen, vijgen en suiker toe
Breng weer aan de kook
Zet het vuur laag en laat 20 a 25 minuten sudderen
Tot het fruit zacht is en de siroop is ingedikt
Voeg de theezakjes toe en haal van het vuur
Laat 3 minuten staan
Haal de theezakjes eruit
Voeg de abrikozen, vijgen en suiker toe
Breng weer aan de kook
Zet het vuur laag en laat 20 a 25 minuten sudderen
Tot het fruit zacht is en de siroop is ingedikt
Doe in een schaal
De compote kan warm of koud geserveerd worden
Geef de yoghurt er apart bij
Druppel er wat siroop over van de compote
De compote kan warm of koud geserveerd worden
Geef de yoghurt er apart bij
Druppel er wat siroop over van de compote
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten