Gevulde Cream Cheese Cupcakes
Ben je ook zo gek op Cream Cheese Cake .....
Dan is deze cupcake echt iets voor jou
Met de vulling erin een specaal klein gebakje
Feestelijk om te zien en yummie om te eten
Ingredienten
Korst1 1/2 cups biskwietjes
3 eetlepels suiker
snufje zout
125 gram ongezouten boter (gesmolten)
3 eetlepels suiker
snufje zout
125 gram ongezouten boter (gesmolten)
Vulling:
12 bonbons (met zachte vulling)
230 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/4 cup bloem
1 cup suiker
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren (kamertemperatuur)
230 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/4 cup bloem
1 cup suiker
1 theelepel vanille extract
2 grote eieren (kamertemperatuur)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de papieren vormpjes in een muffinbakblik
Doe de papieren vormpjes in een muffinbakblik
Maak de korst door de biskwietjes te verkruimelen in de blender of keukenmachine
Vermeng dit met de boter, suiker en zout
doe ca 2 eetlepels van dit mengsel in elk vormpje in de muffinvorm
Druk goed aan (neem desnoods een borrelglaasje om aan te stampen
Leg hierop een bonbon
Zet dit even koel weg
Vermeng dit met de boter, suiker en zout
doe ca 2 eetlepels van dit mengsel in elk vormpje in de muffinvorm
Druk goed aan (neem desnoods een borrelglaasje om aan te stampen
Leg hierop een bonbon
Zet dit even koel weg
Doe in een grote kom de cream cheese en mix dit luchtig
Voeg de suiker toe, de bloem en de vanille extract
Mix alles goed door
Voeg 1 voor 1 de eieren toe
Mix tot het eerste ei is opgenomen voeg dan de 2de toe
Vul de cupcakevormpjes met dit mengsel tot de rand
Bak de cupcakes 18 a 20 minuten tot de vulling net stevig is
Haal uit de oven en laat de cupcakes afkoelen
Serveer de cupcakes met een dot slagroom bovenop
Smelt wat chocolade (50 Gram)au bain marie
Druppel dit over de cupcake (of zet er een chocolade bonbon op)
Voeg de suiker toe, de bloem en de vanille extract
Mix alles goed door
Voeg 1 voor 1 de eieren toe
Mix tot het eerste ei is opgenomen voeg dan de 2de toe
Vul de cupcakevormpjes met dit mengsel tot de rand
Bak de cupcakes 18 a 20 minuten tot de vulling net stevig is
Haal uit de oven en laat de cupcakes afkoelen
Serveer de cupcakes met een dot slagroom bovenop
Smelt wat chocolade (50 Gram)au bain marie
Druppel dit over de cupcake (of zet er een chocolade bonbon op)
Bron:The Spiffy Cookie
2 reacties:
Ziet er lekker uit! Met welke camera neem je die foto's?
Wat zijn de afmetingen van 1 cup?
Een reactie posten