Sate
Sate is van oorsprong een indonesisch of maleisisch gerecht.
En bestaat uit 3 stukjes vlees op een stokje (of vis)
de bekenste sate is wel
saté babi (sate babi - varken)
saté ajam (sate ayam - kip)
saté kambing (sate kambing - geit)
saté udang (sate udang - garnaal)
Het vlees word gemarineerd en dan geroosterd
Gegeten bij rijst of met rijsttafel gerechten
Maar ook wel met brood
Of gewoon als snack omdat het zo lekker is
Ik maakte gisteren weer eens sate ajam
En bestaat uit 3 stukjes vlees op een stokje (of vis)
de bekenste sate is wel
saté babi (sate babi - varken)
saté ajam (sate ayam - kip)
saté kambing (sate kambing - geit)
saté udang (sate udang - garnaal)
Het vlees word gemarineerd en dan geroosterd
Gegeten bij rijst of met rijsttafel gerechten
Maar ook wel met brood
Of gewoon als snack omdat het zo lekker is
Ik maakte gisteren weer eens sate ajam
Hoe ik aan het marinade recept kom weet ik niet meer
Ik maak de sate al jaren op deze manier
Lekker....en ik heb een stel (gemarineerde) stokjes in de vriezer gedaan
Zo heb ik mooi in voorraad en hoeft het na het ontdooien alleen geroosterd te worden.
Lekker....en ik heb een stel (gemarineerde) stokjes in de vriezer gedaan
Zo heb ik mooi in voorraad en hoeft het na het ontdooien alleen geroosterd te worden.
Lekker bij een oosters gerecht
maar ook bij een boterham of als snack erg lekker
Ingredienten:
500 gr kipfilet
1 snufje peper
1 teentje knoflook
1 snufje zout
2 theelepels ketoembar
2 theelepels citroensap,
1 theelepel djintan,
1/2 dl ketjap,
1/2 dl plantaardige olie
1 mespunt nootmuskaat,
1 rode peper
1 mespunt nootmuskaat,
1 rode peper
Bereiden:
Pel de knoflook en pers hem in de knijper fijn
Was de peper en hak hem fijn
Wrijf de knoflook, peper, djintan, nootmuskaat, peper en het zout door elkaar in een kom
Meng er het citroensap, olie en de ketjap doorheen
Snijd de kipfilet in blokjes en meng ze door het kruidenmengsel
Laat dit minstens ca 6 uur marineren
Prik dan het kippenvlees op de satéstokjes
Rooster ze op de bbq of in een roosterpan of grill
Snijd de kipfilet in blokjes en meng ze door het kruidenmengsel
Laat dit minstens ca 6 uur marineren
Prik dan het kippenvlees op de satéstokjes
Rooster ze op de bbq of in een roosterpan of grill
Geef er Pindasaus bij
Bron: foto Internet
1 reacties:
Mmm, Jeanne! Those flavours sound really delicious. I will have to try this.
Kat
Een reactie posten