Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Sate


Sate

Sate is van oorsprong een indonesisch of maleisisch gerecht.
En bestaat uit 3 stukjes vlees op een stokje (of vis)
de bekenste sate is wel
saté babi (sate babi - varken)
saté ajam (sate ayam - kip)
saté kambing (sate kambing - geit)
saté udang (sate udang - garnaal)
Het vlees word gemarineerd en dan geroosterd
Gegeten bij rijst of met rijsttafel gerechten
Maar ook wel met brood
Of gewoon als snack omdat het zo lekker is
Ik maakte gisteren weer eens sate ajam
Hoe ik aan het marinade recept kom weet ik niet meer
Ik maak de sate al jaren op deze manier
Lekker....en ik heb een stel (gemarineerde) stokjes in de vriezer gedaan
Zo heb ik mooi in voorraad en hoeft het na het ontdooien alleen geroosterd te worden.
Lekker bij een oosters gerecht
maar ook bij een boterham of als snack erg lekker

Ingredienten:

500 gr kipfilet
1 snufje peper
1 teentje knoflook
1 snufje zout
2 theelepels ketoembar
2 theelepels citroensap,
1 theelepel djintan,
 1/2 dl ketjap, 
1/2 dl plantaardige olie
1 mespunt nootmuskaat,
1 rode peper

Bereiden:

Pel de knoflook en pers hem in de knijper fijn
Was de peper en hak hem fijn
Wrijf de knoflook, peper, djintan, nootmuskaat,  peper en het zout door elkaar in een kom
Meng er het citroensap, olie en de ketjap doorheen
Snijd de kipfilet in blokjes en meng ze door het  kruidenmengsel
Laat dit minstens ca 6 uur marineren
Prik dan het kippenvlees op de satéstokjes
Rooster ze op de bbq of in een roosterpan of grill
Geef er Pindasaus bij


Bron: foto Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Kat Mortensen zei

Mmm, Jeanne! Those flavours sound really delicious. I will have to try this.

Kat

Populaire berichten