Fruit Jelly
Een snoepjes recept dit keer
Zachte fruitsnoepjes die heel makkelijk te maken zijn..
Ingredienten:
1 1/3 cups vruchtensap (smaak maakt niet uit) of water
4 pakjes gelatine poeder (28 gram totaal)
2 1/2 cups suiker
2 cups vruchtenjam
4 pakjes gelatine poeder (28 gram totaal)
2 1/2 cups suiker
2 cups vruchtenjam
Bereiden:
Doe 2/3 van de vruchtensap in een klein steelpannetje en voeg de gelatine toe
Zet opzij en laat 5 minuten staan
In een andere grote steelpan de 2/3 cup vruchtensap met de 1 & 1/2 cup suiker aan de kook brengen
Laat de suiker op halfhoog vuur smelten onder af en toe roeren (5 minuten)
Voeg de jam toe en laat het oplossen in het mengsel
Laat het inkoken tot een stroperig geheel (ca 2 minuten)
Voeg het gelatine mengsel toe en roer tot het volkomen is opgelost
Giet het mengsel door een fijne metalen zeef in een vierkante bakblik
Zet het mengsel in de koelkast voor minstens 3 uur tot het is opgesteven
Doe de over gebleven suiker in een schaal
Snij de fruit jelly in blokjes en schud ze door de suiker voor je ze serveert
Zet opzij en laat 5 minuten staan
In een andere grote steelpan de 2/3 cup vruchtensap met de 1 & 1/2 cup suiker aan de kook brengen
Laat de suiker op halfhoog vuur smelten onder af en toe roeren (5 minuten)
Voeg de jam toe en laat het oplossen in het mengsel
Laat het inkoken tot een stroperig geheel (ca 2 minuten)
Voeg het gelatine mengsel toe en roer tot het volkomen is opgelost
Giet het mengsel door een fijne metalen zeef in een vierkante bakblik
Zet het mengsel in de koelkast voor minstens 3 uur tot het is opgesteven
Doe de over gebleven suiker in een schaal
Snij de fruit jelly in blokjes en schud ze door de suiker voor je ze serveert
N.B.
De fruit blokjes blijven in de koelkast 14 dagen goed.
De fruit blokjes blijven in de koelkast 14 dagen goed.
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten