Chicken Parmesan (Kip Parmezaan)
Je hebt van Kip Parmezaan 2 versies...
In 1ste versie paneer je de kipfilet in broodkruim gemengd met parmezaanse kaas, en bak je de kipfilet in de koekenpan tot ze gaar en bruin is,
En de 2de versie waar je de kip in de oven gaart en bedekt met een tomatensaus en kaas.
Beide zijn ze erg lekker (vinden wij)
In 1ste versie paneer je de kipfilet in broodkruim gemengd met parmezaanse kaas, en bak je de kipfilet in de koekenpan tot ze gaar en bruin is,
En de 2de versie waar je de kip in de oven gaart en bedekt met een tomatensaus en kaas.
Beide zijn ze erg lekker (vinden wij)
Ingrediƫnten voor 4 personen
4 kipfilets
paneermeel
1 ei (los geklopt)
1 eetlepel melk
250 gram tomaten-pastasaus
2 eetlepels verse basilicum
50 gram geraspte parmezaanse kaas
2 bolletjes mozzarella (in dunne plakjes gesneden)
olie en beetje boter
paneermeel
1 ei (los geklopt)
1 eetlepel melk
250 gram tomaten-pastasaus
2 eetlepels verse basilicum
50 gram geraspte parmezaanse kaas
2 bolletjes mozzarella (in dunne plakjes gesneden)
olie en beetje boter
Bereiden
Snijd de vette stukjes van de kipfilets en dep de filets droog.
Leg de filets elk tussen plastic folie en sla ze met een deegroller plat.
Strooi de paneermeel op een plat bord
Klop de ei en melk door elkaar in een ondiep bord.
Haal de filets door de paneermeel, klop ze wat af en haal ze vervolgens door het ei-melk-mengsel.
Laat ze uitlekken en daarna haal je ze weer door de paneermeel.
Laat ze vervolgens een half uur in de koelkast staan
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit olie en de boter in een pan en bak de filets rondom bruin in 2 tot 3 minuten.
Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Leg de filets in een ingevette ovenschaal.
Schep de tomatensaus over de filets en strooi daarover de verse basilicum.
Bestrooi dat vervolgens met de verse parmezaan en bedek het geheel met de dunne plakjes mozzarella.
Bak de kip in de oven gedurende 20 tot 25 minuten.
Verhit olie en de boter in een pan en bak de filets rondom bruin in 2 tot 3 minuten.
Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Leg de filets in een ingevette ovenschaal.
Schep de tomatensaus over de filets en strooi daarover de verse basilicum.
Bestrooi dat vervolgens met de verse parmezaan en bedek het geheel met de dunne plakjes mozzarella.
Bak de kip in de oven gedurende 20 tot 25 minuten.
TIP:
Lekker met een groene salade en/of verse tagliatelli.
Lekker met een groene salade en/of verse tagliatelli.
0 reacties:
Een reactie posten