Café Glacé.
Ingredienten:
3 blaadjes witte gelatine.
250 milliliter hete, sterke espressokoffie
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
50 milliliter koffielikeur
schil van een halve sinaasappel, plus wat extra
om te garneren
125 milliliter slagroom
2 eetlepels poedersuiker
½ theelepel gemalen kardemom
chocolade mokkaboontjes
Bereiden:
Gebruik een zesteur om mooie lange sliertjes van de sinaasappelschil te maken
of snijd met een aardappelmesje heel dun het oranje gedeelte van de schil af en snijd het in dunne reepjes.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Knijp de blaadjes uit en los ze al roerend op in de hete koffie.
Los ook de basterdsuiker op in de koffie en roer de likeur en de helft van de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Verdeel dit mengsel over vier glazen.
Laat het daarna in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.
Klop de slagroom met poedersuiker, kardemom en de rest van de sinaasappelschil half stijf.
Houd wat sinaasappelschil over om te garneren.
Haal de glazen uit de koelkast en schep het slagroommengsel op de koffiepudding.
Tip:
Garneer de Café Glacé met wat extra sinaasappel-schil en serveer er mokkaboontjes bij.
Bron: Seasons
0 reacties:
Een reactie posten