Raapsteel Taartjes
Ik vind raapsteeltjes heerlijk
En als ze er zijn eet ik er lekker van
In deze vorm had ik ze nog niet gegeten
Maar dat ga ik zeker proberen....
Je kunt er natuurlijk ook 1 grote taart bakken i.p.v. kleintjes
Bekleed daarvoor een groot bakblik met bladerdeeg en
doe daar de vulling in.
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
3 eieren
2 teentjes knoflook (geperst)
100 ml slagroom
1 bosje raapsteeltjes (middelgrof gesneden)
kruidenzout
chilipeper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bekleed de vier taartvormpjes met de vier plakjes bladerdeeg.
Klop de eieren los met de teentjes knoflook, slagroom, bosje raapsteeltjes en naar smaak kruidenzout en chilipeper.
Schenk dit in de taartvormpjes en bak ze in de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
Serveer lauwwarm.
Voor een grote taart:
6 bladerdeeg plakjes
4 grote eieren
200 ml slagroom
2 teentjes knoflook (geperst)
2 a 3 bosjes raapsteeltjes (gesneden)
peper
chilipeper
Bereiden:
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap
Bekleed hier een bakblik mee
"Maak de vulling zoals voor kleine taartjes"
Vul hier de bodem mee en bak de taart goudbruin en gaar
Bron: Smaakmakend
0 reacties:
Een reactie posten