Jam Cakejes
Cakejes gevuld met je favoriete jam,
Dat moet wel lekker zijn.
Ingredienten:
125 gram ongezouten boter
3/4 cup suiker
1 theelepel sinaasappel rasp
2 grote eieren
1 & 1/2 cup bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 cup melk
6 eetlepels aardbeienjam (of andere jam)
1 & 1/2 cup poedersuiker
1/4 cup verse sinaasappelsap
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Beboter een 6 stuks muffinbakblik in
(of zet er papieren cupcakevormpjes in)
Zet opzij
In een kom de boter, suiker en sinaasappelrasp opkloppen tot een luchtig geheel
Klop 1 eidooier in het mengsel tot het is opgenomen
Doe dan het volgende eidooier
Klop tot cremig geheel
Zet opzij
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout
Voeg bloem mengsel in kleine porties toe aan het botermengsel
Afgewisseld met de melk
Klop in een schone kom de eiwitten tot zachte pieken
Schep voorzichtig in het deeg
Doe de helft van het beslag in de muffinvorm
Schep er een lepel jam in
Vul verder af met het beslag
Bak in de warme oven (ca 30 minuten)
(Prik even met een prikker in de cake of ze gaar is)
Haal de cakejes uit de oven en laat iets afkoelen
Haal ze uit de vorm en laat ze op een rek helemaal afkoelen
Voor de glazuur:
In een kommetje de poedersuiker met de sinaasappelsap goed doorroeren
Druppel dit over de cakejes.
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten