Quinoa Salade met Druiven en Noten
Een knapperige salade die heerlijk is bij de lunch.
eens iets heel anders en....vegetarisch
Ingrediënten:
70 gram pecannoten
200 gram gorgonzola
275 gram quinoa (pak)
200 gram verse doperwten
300 gram fijne tuinbonen (diepvries, ontdooid)
1 bos radijs
250 gram pitloze rode druiven (bak à 500 g)
2 limoenen (schoongeboend)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
2 eetlepels wittewijnazijn.
Bereiden:
Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de doperwten 9 min. in water.
Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes.
Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.
Snijd de radijs in plakjes.
Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.
Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing.
Voeg peper toe.
Schep de quinoa en dressing door de groenten.
Verdeel de noten en gorgonzola erover.
Tip:
Gebruik de rest van de druiven in een geitenkaassalade.
En wil je er toch vlees in of bij ....
Denk dan aan blokjes ham of blokjes kipfilet of brokjes gerookte makreel
Bron: Allerhande
0 reacties:
Een reactie posten