Geroosterde Pompoen en Rode Ui en Tahini
Dit is weer een heerlijk recept van Yotam Ottolenghi
De recepten van Yotam zijn struk voor stuk zeer de moeite waard
De kruiden die hij gebruikt kun je ook in zn webshop bestellen
Tahinipasta kun je bij de supermarkt ook wel kopen...
Maar za`atar had ik nooit van gehoord.
Dus fijn als het bij een gerecht erbij staat waar het te koop is.
Ingredienten:
1 grote flespompoen ( ruim1.1kg in 2cm x 6cm blokjes)
2 rode ui (in 3cm partjes )
50 ml olijfolie
zeezout en peper
3 & 1/2 eetlepel tahini pasta
1 & 1/2 eetlepel citroensap
3 eetlepels water
1 knoflookteentje (geperst)
30 gram pijnboompitjes
1 eetlepel za`atar (kruiden)
1 eetlepel peterselie (grof gehakt)
Bereiden:
Warm de oven voor op 220 graden/425 F / gas mark 7
Doe de pompoen en de uien in een grote kom
Voeg 3 eetlepels olie toe, een theelepel zout en peper.
Hussel alles goed door.
Doe de pompoen op een bakblik
Schil naar onder en rooster ze 40 minuten in de oven tot ze gekleurd en gaar zijn.
Let op de uien die mogen niet te bruin worden (haal ze er anders uit als ze goed zijn.)
Is de pompoen gaar, haal het dan uit de oven en laat afkoelen
Doe de tahini in een kleine pan met de citroensap, water, knoflook en kwart theelepel zout.
Mix dit door tot de dikte van honing.
Voeg meer water of tahini toe indien nodig.
Doe de rest van de olie in een koekenpan
Zet op halfhoog vuur
Voeg de pijnboompitjes toe en half theelepel zout
Bak ze voor ca 2 minuten tot de pitjes goudbruin zijn.
Doe ze in een kleine kom
Om te serveren:
Doe de groente op een schaal
En sprenkel de saus erover
Sprenkel daar de pijnboompitjes met de olie over
Gevolgd door de za`atar en de peterselie.
Za`atar kun je hier kopen:
of hier
1 reacties:
Lijkt mij een heerlijk recept wat ik binnenkort ga proberen.
Koop de blikjes specerijen waaronder Za'atar de laatste tijd van Jonnie Boer bij AH,heb inmiddels de 14 verschillende soorten al in mijn keukenkastje staan en ben er zeer tevreden over.
Onlangs opende ik het blikje met kaneel,gemalen en stokjes en bij de geur was ik in gedachte even terug op Cinnamon eiland waar wij met bootje over de Madu rivier naar toe gebracht werden,hele families leven daar van de oogst van kaneelbomen waar het eiland vol mee staat.
Fijn weekeind en lieve groet,Ger
Een reactie posten