Appel Rozen
Zijn dit geen leuke appelgebakjes?
Ik was ze al een paar keer tegen gekomen
Maar het recept stond er niet bij.
Op het bloggie van Manuela kwam ik het tegen....
s`Middags gelijk gemaakt
Leuk om te maken en lekker om te eten.
Filmpje staat onderaan het recept.
Filmpje staat onderaan het recept.
Ingredienten:
2 rode appels (goed gewassen)
1/2 citroen
3 eetlepels abrikozen jam
1 verpakking bladerdeeg (diepvries)
Kaneel
Poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Snij de appels doormidden en verwijder het klokhuis en het kroontje
Snijd ze overdwars tot mooie dunne schijfjes
Vul een pannetje met water en doe het citroensap erin
Roer even door en leg de appelschijfjes erin.
Verwarm in de magnetron tot de schijfjes zacht zijn (ca 3 a 4 minuten)
Laat ze uitlekken in een zeef
Neem het bladerdeeg en rol het iets uit
Snijd er 6 stroken uit
Maak de abrikozenjam warm en verdun iets met eetlepel water
Smeer de stroken bladerdeeg in met het abrikozenmengsel
Leg aan 1 kant de appelschijfjes neer (elkaar iets overlappen)
Strooi er wat kaneel over
Vouw de deegstrook dubbel zodat de schijfjes ertussen zitten (lange kant)
Rol voorzichtig het deeg met appel op (smalle kant)
Druk de onderkant iest naar elkaar toe
Zet het verkregen roosje met de appelkant naar boven in een muffinvorm
Bak ze in de oven voor ca 40 a 45 minuten
Haal uit de oven
En smeer de roosjes met het abrikozen mengsel in zodat ze gaan glanzen
Als ze afgekoeld zijn strooi er dan wat poedersuiker over.
1 reacties:
Ik heb een vraagje, ik zou deze mooie rozen graag met kerst willen maken...kan je ze voor bakken? Een avond van tevoren? Of ochtend?
Alvast bedankt
Een reactie posten