Paastaart met Frambozen en Vanillecreme
Ingredienten:
500 gram ongezouten roomboter
275 gram suiker
8 gram vanillesuiker
6 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
450 gram frambozenjam
250 gram frambozen
210 gram mix voor luchtige botercrème
250 ml melk
2 theelepel vanille extract
1 diverse paaseitjes om te versieren
Hulpstukken.
1 mixer met gardes of keukenmachine
2 springvormen (ø 20 cm
1 spuitzak met grote kartelmond
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Klop met de mixer of in de keukenmachine 3/5 van de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig.
Klop de eieren los.
Voeg de eieren al kloppend beetje voor beetje toe aan het
Klop er het bakmeel door.
Schenk het beslag in de vormen.
Bak de cakes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Laat de cakes 10 min. afkoelen, verwijder de vorm en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Klop voor de botercrème de resterende boter met de mixer of in de keukenmachine op de laagste stand
Voeg de mix voor de botercrème, de melk en het vanille-aroma toe en klop op de laagste stand glad.
Klop daarna nog 1 min. op een hogere stand tot een luchtige crème.
Snijd de cakes horizontaal door.
Leg een van de onderste helften op een schaal en besmeer met frambozenjam.
Verdeel er wat de frambozen over.
Leg er omgekeerd een bovenste helft op (druk licht aan, de frambozen mogen kneuzen!)
en verdeel er weer jam en frambozen
Leg er de tweede onderste helft op en verdeel de rest van de jam en frambozen erover.
Dek af met de bovenste helft van de cake en druk alles goed aan.
Bestrijk de taart rondom met vanillebotercrème.
Dit gaat gemakkelijk met een spatel.
Schep de rest van de vanillecrème in de spuitzak.
Spuit op de bovenkant van de taart van de vanillecrème een groot nest.
Vul het nest royaal met de paaseitjes.
Tip
Je kunt de paaseitjes vervangen door 100 g pure chocolade.
Schaaf de chocolade met een kaasschaaf of dunschiller boven de taart in mooie flinters.
Bron: Jumbo
0 reacties:
Een reactie posten