Ham, Kaas en Aardappel Rolletjes.
Weer eens iets anders dan aardappelkroketjes
(Tip)
En wil je het vegetarisch eten ????
Dan kun je de ham weglaten en de pureerolletjes in aubergine of courgette rollen
De groente in lange dunne plakken snijden (de lengte)
En even blancheren zodat ze soepel is en makkelijk gerold kunnen worden.
Steek desnoods even vast met houten prikkertje.
Voor 8 rolletjes
450 gram aardappelen voor puree
2 eetlepels peterselie (vers gehakt)
100 gram mozzarella (geraspt)
8 plakken ham
olie om te frituren
zout & peper
Voor het beslag
1 ei
125 gram bloem
1/2 theelepel zout
120 ml melk
Bereiden:
Schil de aardappels en was ze
Doe in een pan
Voeg zout toe
Laat de aardappeltjes koken tot ze gaar zijn.
Maak intussen het beslag:
Doe in een kom de helft van de melk, ei, olijfolie en zout
Mix alles door elkaar tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg beetje voor beetje onder voortdurend kloppen de rest van de melk erdoor.
Klop tot een mooi beslag
Als de aardappelen gaar zijn even afgieten
Stamp ze fijn of gebruik een pureeknijper om de aardappelen fijn te maken
Voeg de geraspte mozzarella en de fijn gehakte peterselie toe
Mix alles door elkaar tot een smeuige puree
Neem een plak ham en schep er 2 eetlepels puree over
Rol de ham op (zie foto)
Doe de olie in een grote koekenpan en laat heet worden
(de olie moet net de bodem bedekken)
Neem de kom beslag en een ham/puree rolletje
Haal het rolletje voorzichtig door het beslag
En leg het in de koekenpan
Bak alle rolletjes en zorg dat alle kanten gebakken worden
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Serveer ze heet met een groene salade
TIP:
Wil je ze van tevoren maken
Warm ze dan in de oven weer op tot ze heet zijn.
Bron: Cooking with Manuela
0 reacties:
Een reactie posten