Cake met Ham, Salie en Zongedroogde Tomaatjes
Hartige cake....weer eens wat anders dan hartige taart
Dit recept is van Myriam van Once Upon a Cakestand
Je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken voor de vulling
Zoals feta of champignons of gebakken bacon of olijfjes
Deze cake is ook lekker bij een high tea
Tesamen met kleine sandwiches vormt het net de hartige toets bij een high tea
Maar wij lusten het zonder high tea ook wel :-)
Ingredienten:
180 gram bloem
15 gram bakpoeder3 eieren
100 ml zonnebloemolie
120 gram ( fontina)kaas (geraspt)
130 gram ham (in blokjes)
verse salie (fijn gesneden)
4 a 5 zongedroogde tomaatjes (fijn gesneden)
2 zongedroogde tomaatjes voor garnering
zout en peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een cakeblik (25 cm ) of bekleed het bakblik met Mix de eieren in een kom met de melk en olie en de geraspte kaas
Voeg de ham,salie en de tomaatjes toe
Mix de bloem met de bakpoeder
Voeg dit bij het
Vermeng het goed
Breng op smaak met zout en peper
Giet het mengsel in het cakeblik en zet het midden in de oven
Bak de cake ca 50 minuten, test even met sateprikker of de cake gaar is
(prik in het midden van de cake, komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar)
Let 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm
Versier de cake met de zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes salie
Serveer de cake warm of koud.
Bron: Once upon a Cakestand
0 reacties:
Een reactie posten