Pistache Brood
Ingredienten:
1 pakje droge gist
1/3 cup gewone suiker
1/4 cup warm water
1 cup warme melk
125 gram boter (zacht)
2 theelepels zout
3 a 4 cups bloem
1/4 cup gesmolten boter
1 cup gepelde pistache nootjes (grof gehakt)
Bereiden:
Doe in een kom 1 eetlepel suiker en water en de gist
Roer even door en laat rusten
Er komen nu belletjes in het mengsel
Voeg de melk, de zachte boter, zout en de 1/2 cup suiker bij het gist mengsel
Klop alles door elkaar
Voeg nu 1 cup bloem toe
Mix in het gistmengsel
Klop door tot de bloem is opgenomen
Voeg steeds een cup bloem toe en werk het in het mengsel tot de bloem op is
Het is nu plakkerig maar dat is goed
Stort het deeg op een bebloemd werkblad
En kneed voor ca 10 minuten het deeg goed door tot het elastisch word
Strooi iedere keer een beetje bloem op het werkblad zodat het deeg niet vast plakt
Vorm een bal van het deeg
Beboter een schaal en doe de deegbol erin
Draai even door de boter
Dek de schaal af met huishoudfolie
Zet op een warme tochtvrije plek tot het dubbel in volume is gerezen
Haal het deeg uit de schaal en leg op een bebloemd werkblad
Stomp er even op en laat paar minuten liggen
Rol het nu uit met de deegroller tot een rechthoek
Smeer de bovenkant in met gesmolten boter
Besprenkel dit met 1/3 cup suiker en de gehakte pistache nootjes
Rol nu het deeg op beginnend vanaf de langste kant tot het deeg is opgerold als een worst
buig de uiteinde naar elkaar toe en vorm een krans
Leg de krans op een bakblik wat is bedekt met bakpapier
Snij de ring in de rondte in,draai ieder stuk iets naar rechts
Zodat de krans "open" gaat staan
Laat de krans op een warme plaats rijzen tot een dubbel volume
Smeer de bovenkant in met geklopt ei
Bak de krans in de voorverwarmde oven (200 graden celsius) ca 30 a 35 minuten
Laat op een rek afkoelen
Bron: Living Tastfully
0 reacties:
Een reactie posten