Witte Chocolade Mousse
Dit is wel zoooo lekker
Het ultieme toetje..............
Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en dat verwerkt in een mousse
Dat is toch onweerstaanbaar
Dus ik zou zeggen...ga aan de slag en smullen maar
Ingredienten:
1 en 1/2 eetlepel water
1 eetlepel gelatinepoeder
4 grote eidooiers
1/4 cup suiker
snufje zout
2 eetlepel slagroom +
1 en 1/4 cup slagroom
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
2 ons witte chocolade (fijn gehakt)
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel gelatinepoeder
4 grote eidooiers
1/4 cup suiker
snufje zout
2 eetlepel slagroom +
1 en 1/4 cup slagroom
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
2 ons witte chocolade (fijn gehakt)
2 eetlepels poedersuiker
Bereiden:
Doe het water in een steelpannetje
Strooi de gelatine erin
Laat de gelatine zo staan ca 5 minuten tot ze zacht is
In een pan met dikke bodem de eidooiers, suiker en snufje zout en de 2 eetlepels slagroom
Mix alles goed door
Zet op laag vuur en laat de custard dik worden onder voortdurend roeren (ca 5 minuten)
Haal van het vuur en voeg de gelatine toe met de boter en vanille extract
Mix alles goed door
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Doe de chocolade in een kom en zet in de magnetron voor 30 sec. roer goed door
Zet weer in de magnetron voor 30 sec en roer weer goed door
Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal is gesmolten
De rest smelt door de warmte
Laat de chocolade iets afkoelen
In een schone kom de slagroom kloppen tot zachte pieken
Schep de custard en de chocolade er voorzichtig door
Schep in mooie glazen en laat opstijven (paar uur of een hele nacht)
Je kunt ook chocolade kommetjes vullen (te koop bij taartenwinkels)
Versier de mousse met frambozen voor het serveren
Strooi de gelatine erin
Laat de gelatine zo staan ca 5 minuten tot ze zacht is
In een pan met dikke bodem de eidooiers, suiker en snufje zout en de 2 eetlepels slagroom
Mix alles goed door
Zet op laag vuur en laat de custard dik worden onder voortdurend roeren (ca 5 minuten)
Haal van het vuur en voeg de gelatine toe met de boter en vanille extract
Mix alles goed door
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Doe de chocolade in een kom en zet in de magnetron voor 30 sec. roer goed door
Zet weer in de magnetron voor 30 sec en roer weer goed door
Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal is gesmolten
De rest smelt door de warmte
Laat de chocolade iets afkoelen
In een schone kom de slagroom kloppen tot zachte pieken
Schep de custard en de chocolade er voorzichtig door
Schep in mooie glazen en laat opstijven (paar uur of een hele nacht)
Je kunt ook chocolade kommetjes vullen (te koop bij taartenwinkels)
Versier de mousse met frambozen voor het serveren
Bron: Picture Perfect Meals
0 reacties:
Een reactie posten