Amandelbroodjes
Ingredienten:
4 bladerdeeg plakjes
1 klein pakje amandelspijs
1 ei
suiker
kaneel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Laat diepvriesbladerdeeg ca. 10 min ontdooien.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem,
Rol het bladerdeeg uit.
Gebruik bij diepvriesbladerdeeg één plakje per amandelbroodje.
Meng het eigeel met de amandelspijs.
Kneed de amandelspijs luchtig en maak er 4 rolletjes die heel iets korter zijn dan het plakje bladerdeeg.
Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar en leg er een rolletje spijs in.
Maak de randen van het deeg nat met iets water of losgeklopt ei en vouw het deeg dan dubbel.
Druk de naad goed aan met een vork.
Alternatief:
Rol /vouw het bladerdeeg om de rol amandelspijs.
De bovenkant van de broodjes smeer je in met het losgeklopte ei en strooi er een beetje suiker overheen.
De broodjes op een bakplaat met bakpapier (met de naad naar beneden) in het midden van de oven zetten
en in 25 minuten bruin bakken.
Tip:
Je kunt er kleinere hapjes van maken door ze in 3 te snijden voor dat ze in de oven gaan.
0 reacties:
Een reactie posten