Mexicaanse Kip Flautas
Flautas is een gerecht uit het noorden van Mexico
Flauta (letterlijk vertaald = fluit) bestaat uit een opgerolde tortilla met vulling van kaas, vlees of kip
Daarna gefrituurd in olie en word vaak bedekt met quacamole, zure room, pico de gallo en salsa.
Ingredienten:
1 kipfilet (gebraden en in stukjes)
12 kleine tortilla`s
1 cup sla (ijsberg Fijn gesneden)
1 cup kaas (geraspt)
1/2 cup zure room
houten tandenstokers
1/4 cup olie (om te frituren)
1 cup salsa verde
1 cup pico de gallo
*2 tomaten ( fijn gesnden)
1/2 grote ui (gesnipperd)
1/2 bosje koriander
1 limoen
zout
4 gesneden pepertjes (optioneel)*
Bereiden:
Maak de tortilla`s warm
Leg de kip op de tortilla en rol ze strak op (zet vas met prikker)
Maak de olie heet op halfhoog vuur
frituur hier de tortilla`s in (draai ze geregeld) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en haal de tandenstoker eruit
Serveer de flautas op een bord
Maak Pico de Gallo met de ingredienten tussen * en *
Of klik op deze link voor Pico de Gallo
Bedek de flautas met de sla, pico de gallo, kaas, zure room en salsa (in deze volgorde)
Bron: My Latina Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten