Alfajores de Dulce de Leche
Deze Argentijnse koekjes zijn de lievelingskoekjes van Koningin Maxima
Ze maakt ze zelf naar het recept van haar moeder
Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft ze het recept op haar Instagram en FB gezet
Zodat wij ze kunnen maken en ervan kunnen genieten
Ingrediënten koekjes:
300 gram maizena
200 gram bloem
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram suiker
4 eidooiers
1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)
2 afgestreken theelepels bakpoeder
het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder
de geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel cognac
Ingrediënten vulling:
dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)
geraspte kokos
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rasp de citroenschil in de bloem en maizena
Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom.
Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.
Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten.
Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe!
Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter.
Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar.
Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden.
De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.
Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen.
Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar.
Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand.
Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.
De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!
Her recept van Dulce de Leche staat hier ook op het bloggie
Klik HIER even voor het recept
Bron: RVD
0 reacties:
Een reactie posten