Abrikozen Oranjebloesem Witte Chocolade Fool
Ingredienten:
500 gram rijpe abrikozen (gehalveerd en pit eruit)
1 citroen (zeste en sap)
140 gram suiker
1/2 theelepel oranjebloesem water of
3 theelepels Cointreau of Triple Sec
50 gram witte chocolade
200 gram mascarpone
300 ml slagroom
amaretti biskwie
Bereiden:
Doe de gehalveerde abrikozen met de citroenzeste en sap en suiker in een steelpannetje
Roer alles voorzichtig door elkaar op halfhoog vuur
Als alles goed is gemengd zet het vuur dan lager
Laat de abrikozen pruttelen tot ze zacht zijn (ca 10 a 15 minuten)
Haal van het vuur en laat afkoelen
Giet de abrikozen in een zeef en laat uitlekken
Doe de afgekoelde abrikozen in een blender of keukenmachine en maak er puree van
Doe het mengsel in een kom en roer de oranjebloesem water (of de likeur) in het mengsel
Begin met een kwart theelepeltje en proef of het goed van smaak is
Voeg anders het andere kwart lepeltje nog toe
Verwarm de chocolade en 2 eetlepels slagroom au bain marie tot de chocolade is gesmolten
Haal van het vuur en laat het tot kamertemperatuur afkoelen
Klop de mascarpone goed door zodat het vloeibaarder word
Klop de slagroom op tot het mooie pieken vormt
Doe het chocolade mengsel bij de mascarpone en roer dit goed door
Begin met 1 flinke lepel slagroom en roer dit door de mascarpone
Daar na voorzichtig de rest van de slagroom er door scheppen
Doe de abrikozen puree in het mengsel en schep het door
(niet helemaal vermengen, het moeten meer swirls zijn)
Zodat het een gemarmerd effect geeft
Bewaar wat van de puree om erover te druppelen
Schep het mengsel in 5 a 6 glazen
Druppel de over gebleven abrikozenpuree over
Verkruimel een paar amaretti biskwietjes en strooi dit over de glaasjes
Serveer amarettikoekjes naast de glaasjes
Bron:The Kiwi Cook
0 reacties:
Een reactie posten