Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Abrikozen Oranjebloesem Witte Chocolade Fool


Abrikozen Oranjebloesem Witte Chocolade Fool

Ingredienten:

500 gram rijpe abrikozen (gehalveerd en pit eruit)
1 citroen (zeste en sap)
140 gram suiker
1/2 theelepel oranjebloesem water of
3 theelepels Cointreau of Triple Sec
50 gram witte chocolade
200 gram mascarpone
300 ml slagroom
amaretti biskwie

Bereiden:

Doe de gehalveerde abrikozen met de citroenzeste en sap en suiker in een steelpannetje
Roer alles voorzichtig door elkaar op halfhoog vuur
Als alles goed is gemengd zet het vuur dan lager 
Laat de abrikozen pruttelen tot ze zacht zijn (ca 10 a 15 minuten)
Haal van het vuur en laat afkoelen
Giet de abrikozen in een zeef en laat uitlekken
Doe de afgekoelde abrikozen in een blender of keukenmachine en maak er puree van
Doe het mengsel in een kom en roer de oranjebloesem water (of de likeur)  in het mengsel
Begin met een kwart theelepeltje en proef of het goed van smaak is
Voeg anders het andere kwart lepeltje nog toe
Verwarm de chocolade en 2 eetlepels slagroom au bain marie tot de chocolade is gesmolten
Haal van het vuur en laat het tot kamertemperatuur afkoelen
Klop de mascarpone goed door zodat het vloeibaarder word
Klop de slagroom op tot het mooie pieken vormt
Doe het chocolade mengsel bij de mascarpone en roer dit goed door
Begin met 1 flinke lepel slagroom en roer dit door de mascarpone
Daar na voorzichtig de rest van de slagroom er door scheppen
Doe de abrikozen puree in het mengsel en schep het door
(niet helemaal vermengen, het moeten meer swirls zijn)
Zodat het een gemarmerd effect geeft
Bewaar wat van de puree om erover te druppelen
Schep het mengsel in 5 a 6 glazen
Druppel de over gebleven abrikozenpuree over
Verkruimel een paar amaretti biskwietjes en strooi dit over de glaasjes
Serveer amarettikoekjes naast de glaasjes



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten