Griekse Bowls
Voor de bowls
1 eetlepel extra-virgin olijfolie
2 kipfilet`s
1 theelepel oregano
zout en verse peper
2 cup quinoa (gekookt volgens verpakking)
1 cup kerstomaatjes (gehalveerd)
1 avocado (in dunne plakjes)
1/2 cup kalamata olijven
3/4 cup feta (verkruimeld)
verse dille (voor garnering
Voor de dressing:
2 eetlepels rode wijnazijn
Sap van 1/2 citroen
1 theelepel droge oregano
zout & peper (uit de molen)
1/4 cup extra-virgin olijfolie
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan op half hoog vuur
Kruid de kip met zout, peper en gedroogde oregano
Braad de kipfilets tot ze gaar en bruin zijn (ca 8 minuten per kant)
Zet opzij en laat 5 minuten rusten
Snij de filet`s in dunne plakjes
Verdeel de gekookte quinoa in een kommen
Doe hier de tomaten, komkommer,kipplakjes, avocado,olijven, feta en dille
Dressing:
Doe alle ingredienten in een fles die je kunt sluiten
Schud deze flink door elkaar
Zodat het een mooie gladde dressing word
Proef of er nog meer zout of peper bij moet.
Druppel wat van de dressing over de kommen
Serveer en geef de rest van de dressing er apart bij.
Bron:Easily Cook
0 reacties:
Een reactie posten