Kabeljauw met Spek in Braadzak
Ingrediënten:
300 gram Kabeljauw
30 gram Spek
150 ml Mosterdsaus
10 ml Marinade frans
200 gram Verse groentes
10 gram Citroen (schijfje)
1 stuk Rozemarijn (takje)
1 stuk Knoflook (teentje)
Aluminium bakje
Braadzak 35x43 cm + clips
Franse Marinade...
1 eetlepel grove Franse mosterd
75 ml witte wijn
2 eetlepels dragon
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse tijm
peper en zout
Doe alle ingredienten in een goed afsluitbare pot (jampotje)
Draai het deksel erop en flink schudden.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Blancheer de groentemix zo'n 4 minuten
Giet de mosterdsaus op de bodem van het aluminiumbakje
Leg de groentemix op de saus (niet mengen)
Marineer de kabeljauwfilet/haas met de Franse marinade
Wikkel 2 plakjes/reepjes spek om de kabeljauw
-Garneren met 2 halve citroenschijfjes, een teentje knoflook (in tweeën), en een takje rozemarijn
Zet het aluminiumbakje in de braadzak en sluit de zak met de bijhorende sluitclips
Gaar daarna het geheel in de braadzak circa 30 minuten lang in de oven op 180°C.
Tip:
Gebruik steeds verse groente i.p.v. diepvriesgroente i.v.m. vocht dat vrijkomt.
Serveer dit gerecht eventueel met rijst of aardappelpuree
Bron: Marcel Korlaan
0 reacties:
Een reactie posten