Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Kip Enchilada`s


Kip Enchilada`s

Van de week hebben we tacowraps gegeten....
Erg lekker maar ik had nog vlees en tortilla`s over
Daar heb ik de volgende dag enchilada`s van gemaakt
Deze versie met kip ga ik ook uitproberen.

Ingredienten:

*2 theelepels zout
2 theelepels komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
3/4 theelepel peper*
750 gram kipfilet

3 eetlepels olijfolie
2 theelepels verse knoflook (uit de knijper)
1/4 cup chipotle pepers in adobesaus (A.H)
240 ml kippembouillon
1 cup tomaten (fijn gesneden)
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel chipotle chilipoeder (kruidenkaravaan)
10 kleine tortilla`s
120 gram belegen kaas (geraspt)
120 gram scherpe cheddar ( geraspt)
2 eetlepels lente of bosuitjes (in ringetjes)
1 eetlepel koriander (fijn gehakt)



Bereiden:

De kip:

Doe in een kom de kruiden van * tot *
Hussel goed door elkaar
Kruid de kip aan beide kanten met dit mengsel
Wat je aan kruidenmix over hebt bewaren
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op half hoog vuur
Als die heet is voeg je de kip toe
Bak aan 1 kant 7 minuten en draai om en bak de andere kant ook 7 minuten
Tot de kip gaar en bruin is.
Leg de kip op een bord en laat afkoelen
Gebruik je vingers of 2 vorken om de kip in kleinere stukjes te maken
Doe dit in een kom en strooi er nog een theelepel van de kruidenmix over en hussel het goed door
Zet opzij.

De saus:

Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur in een  steelpan 
Als de olie heet is de knoflook toevoegen
Roer voor 30 seconde en voeg de chipotle chili`s toe
Gebruik een lepel om ze in stukjes te breken
Kook 1 minuut mee
Voeg de kippenbouillon, de fijngesneden tomaten, zout, komijn, peper, chilipoeder en chipotle chilipoeder toe
Roer goed door elkaar en breng aan de kook
Zet vuur laag en laat 5 minuten pruttelen.
Doe het mengsel in een blender of keukenmachine en laat ca 30 sec draaien op medium snelheid.
Proef of er zout en of peper bij moet
Je kunt er nog kippenbouillon bij doen als het nodig is.

Verwarm de tortillas aan iedere kant ca 10 sec.
ze zijn nu even geroosterd en makkelijker te rollen
Smeer een ovenschaal in met olie of met kookspray
Giet er een halve cup van de saus in
Neem een bord of schaal met opstaande rand
Haal daar de tortilla even door..



Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Leg een tortilla op een bord en leg  1/3 cup kip in het midden op
Rol de tortilla op als een pannenkoek en leg het in de ovenschaal
Doe dit met de overige tortilla`s
Zodat de tortilla`s op zijn en de ovenschaal gevuld
Heb je nog saus over giet dit dan over de enchilada


Hussel de 2 soorten kaas door elkaar en sprenkel over de ovenschaal
Dek af met folie en laat ca. 15 tot 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven
Tot de kaas is gesmolten en alles goed heet is
Bestrooi de enchilada met bosuitjes en koriander

TIP:

De ingredienten die beetje moeilijker te verkrijgen zijn
Heb ik  voorzien van de winkels waar je ze kunt verkrijgen
De kruidenkaravaan is een webshop.
En A.H. is welbekend.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten