Pico de Gallo
WAT IS PICO DE GALLO ....
Pico de Gallo is een traditioneel Mexicaans recept,
Ook wel salsa fresca of salsa cruda genoemd.
Gemaakt van verse tomaten,ui, jalapeno peper, koriander en limoensap.
De salsa kan gebruikt worden dip voor tortilla`s of als topping voor taco`s, burrito`s, enchiladas of bij vlees of visgerechten.
Het smaakt eigenlijk overal bij.
Ingredienten:
5 tomaten (in stukjes gesneden)
½ cup rode ui (gesnipperd)
1 grote jalapeñopeper (van zaadjes ontdaan en fijn gesneden),
½ cup koriander ( grof gehakt)
¼ cup limoensap ( vers geperst)
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper (uit de molen)
Bereiden:
Doe de gesneden tomaten, ui, koriander en jalapeno in een kom
Hussel door elkaar
Pers de limoen erboven uit
Breng op smaak met zout en peper
Hussel goed door
Serveer de pino de gallo met tortilla chips of bij taco`s, nachos, enchiladas of je avoriete maaltijd
Tip:
Je kunt er zelf nog ingredienten bijvoegen
Bij voorbeeld....Aardbeien
Mango
Perzik
Ananas
Avocado
Garnalen
Mais.
N.B.
Je kunt de pico de gallo een week bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.
Bron: Smart Little Cookie
0 reacties:
Een reactie posten