Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Jeanne`s Kippensoep


Kippensoep

Kippensoep is altijd lekker...
Vooral als je een beetje ziek bent
Maar ook lekker met een stokbroodje....
Soep smaakt altijd :-)
Iedereen heeft wel zn eigen manier van kippensoep maken
Maar echt lekkere kippensoep krijg je van kippenbouillon
Geen pakje of zakje maar van kippenvlees,
Liefst met beetje vet eraan (je kunt het er later afscheppen)
Maar dat geeft de lekkerste smaak
Als de bouillon goed van smaak is kan er weinig mis gaan.
Dit is mijn recept van lekkere kippensoep


Ingredienten:

1 soepkip of kippenpoulet.
1 kippenbouillon tablet
*1 ui
2 laurier blaadje
paar lavas takjes
Takje tijm
paar peterselietakjes
2 kruidnageltjes
Stukje foelie*
Klein preitje
Paar worteltje 
Champignons
Peper & Zout
Handje Vermicelli 

Bereiden

Doe de soepkip of poulet in een ruime pan. 
Maak van de kruiden tussen * en * een kruidenbuiltje.
Of gebruik een mouseline zakje om de kruiden en de ui in te doen.
Giet er water bij tot alles onderstaat (2 a 3 liter)
Doe het bouillonblokje erbij en zet de pan op het vuur
Breng  aan de kook en zet het vuur weer zachter. 
Zet op een plaatje als het te hard gaat
Laat de bouillon ca. twee uur trekken, net tegen het koken aan. 
Haal met een schuimspaan het schuim eraf. 
Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
Zeef de bouillon
Was de prei en snij in ringetjes,
 De champignons in plakjes snijden,
De worteltjes in dunne plakjes of julienne snijden
Doe in de bouillon en breng aan de kook, 
Laat 10 minuten pruttelen,
Doe het handje vermicelli erbij.
Laat dit nog een kwartiertjes zachtjes sudderen
Haal het kippenvlees van de botten en doe dit weer bij de bouillon
Voeg wat fijn gesneden peterselie toe en proef of er zout of peper bij moet

TIP:

Is de soep erg vet laat de bouillon dan helemaal afkoelen
Je kunt het vet er dan zo afhalen.

Of schep het er voorzichtig af als ze warm is.

Je kunt voor de vulling voor de soep allerlei groente nemen
een paar erwtjes erin is ook lekker...
En voor vermicelli kan je allerlei pasta gebruiken
Ik gebruik engelehaar vermicelli.
Maar grover of lettertjes pasta smaakt ook prima


Bron: Ik
Foto: Internet


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten