Kippensoep
Kippensoep is altijd lekker...
Vooral als je een beetje ziek bent
Maar ook lekker met een stokbroodje....
Soep smaakt altijd :-)
Iedereen heeft wel zn eigen manier van kippensoep maken
Maar echt lekkere kippensoep krijg je van kippenbouillon
Geen pakje of zakje maar van kippenvlees,
Liefst met beetje vet eraan (je kunt het er later afscheppen)
Maar dat geeft de lekkerste smaak
Als de bouillon goed van smaak is kan er weinig mis gaan.
Dit is mijn recept van lekkere kippensoep
Ingredienten:
1 soepkip of kippenpoulet.
1 kippenbouillon tablet
*1 ui
2 laurier blaadje
paar lavas takjes
Takje tijm
paar peterselietakjes
2 kruidnageltjes
Stukje foelie*
Klein preitje
Paar worteltje
Champignons
Peper & Zout
Handje Vermicelli
Bereiden
Doe de soepkip of poulet in een ruime pan.
Maak van de kruiden tussen * en * een kruidenbuiltje.
Of gebruik een mouseline zakje om de kruiden en de ui in te doen.
Giet er water bij tot alles onderstaat (2 a 3 liter)
Doe het bouillonblokje erbij en zet de pan op het vuur
Breng aan de kook en zet het vuur weer zachter.
Zet op een plaatje als het te hard gaat
Laat de bouillon ca. twee uur trekken, net tegen het koken aan.
Haal met een schuimspaan het schuim eraf.
Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
Zeef de bouillon
Was de prei en snij in ringetjes,
De champignons in plakjes snijden,
De worteltjes in dunne plakjes of julienne snijden
Doe in de bouillon en breng aan de kook,
Laat 10 minuten pruttelen,
Doe het handje vermicelli erbij.
Laat dit nog een kwartiertjes zachtjes sudderen
Haal het kippenvlees van de botten en doe dit weer bij de bouillon
Voeg wat fijn gesneden peterselie toe en proef of er zout of peper bij moet
TIP:
Is de soep erg vet laat de bouillon dan helemaal afkoelen
Je kunt het vet er dan zo afhalen.
Of schep het er voorzichtig af als ze warm is.
Is de soep erg vet laat de bouillon dan helemaal afkoelen
Je kunt het vet er dan zo afhalen.
Of schep het er voorzichtig af als ze warm is.
Je kunt voor de vulling voor de soep allerlei groente nemen
een paar erwtjes erin is ook lekker...
En voor vermicelli kan je allerlei pasta gebruiken
Ik gebruik engelehaar vermicelli.
Maar grover of lettertjes pasta smaakt ook prima
Bron: Ik
Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten