Linzen Soep
In deze linzensoep zijn 2 soorten linzen gebruikt
Is niet noodzakelijk, alleen de groene linzen zijn ook prima
De rode linzen koken makkelijker fijn wat de soep dikker maakt...
En geeft een iets andere kleur en textuur aan de soep
Ingredienten:
2 eetlepels extra virgin olijfolie
1 grote ui
1 grote wortel
1 zoete aardappel
2 stengels selderij
3 knoflookteentjes (fijngehakt of uit de knijper)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel citroenpeper
1 theelepel italiaanse kruiden
1/4 theelepel rode peper vlokken
1/2 cup groene of dePuy linzen
!/2 cup rode linzen
5 cups bouillon (groente of kip)
1/2 theelepel kurkuma
2 eetlepels boter of olijfolie
3 cups fijn gesneden boerenkool
1 citroen
1/2 cup peterselie (fijn gehakt)
1/4 cup parmezaanse kaas (geraspt)
verse toast van baquette
Bereiden:
In een grote soeppan de olijfolie verwarmen
Snipper de ui, maak de wortel en zoete aardappel schoon en snijd in blokjes.
Doe dit in de pan bij de olijfolie
Voeg de koflook en het zout toe
Bak dit even aan (5 a 6 minuten)
Roer de peper, italiaanse kruiden, rode pepervlokken en de linzen erdoor
Voeg de bouillon toe...
Zet het vuur laag en laat het ca 35 a 40 minuten pruttelen,
tot alles zacht is maar geen puree
Mix de helft van de soup met een blender of staafmixer
Dit word dikker, voeg deze helft weer bij de soep
Doe de kurkuma, boter en boerenkool in de soep en laat nog even pruttelen tot de boerenkool zacht is.
Proef of er nog zout of peper bij moet
Vul de soepkommen met soep
Besprenkel met peterselie en parmezaanse kaas
Geef er een stukje citroen bij en een geroosterdsneetje baquette
TIP:
De een houd van dikke soep en een ander van dunnere soep
Dat hangt ook af hoelang je de soep met de blender fijn maakt
Ik wil graag nog stukjes van de groente in de soep
Is de soep toch te dik doe er dan nog wat bouillon bij.
Bron: Sprouted Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten