Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Linzen Soep


Linzen Soep

In deze linzensoep zijn 2 soorten linzen gebruikt
Is niet noodzakelijk, alleen de groene linzen zijn ook prima
De rode linzen koken makkelijker fijn wat de soep dikker maakt...
En geeft een iets andere kleur en textuur aan de soep

Ingredienten:

2 eetlepels extra virgin olijfolie
1 grote ui
1 grote wortel
1 zoete aardappel
2 stengels selderij
3 knoflookteentjes (fijngehakt  of uit de knijper)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel citroenpeper
1 theelepel italiaanse kruiden
1/4 theelepel rode peper vlokken
1/2 cup groene of dePuy linzen
!/2 cup rode linzen
5 cups bouillon (groente of kip)
1/2 theelepel kurkuma
2 eetlepels boter of olijfolie
3 cups fijn gesneden boerenkool
1 citroen
1/2 cup peterselie (fijn gehakt)
1/4 cup parmezaanse kaas (geraspt)
verse toast van baquette

Bereiden:

In een grote soeppan de olijfolie verwarmen
Snipper de ui, maak de wortel en zoete aardappel schoon en snijd in blokjes.
Doe dit in de pan bij de olijfolie 
Voeg de koflook en het zout toe
Bak dit even aan (5 a 6 minuten)
Roer de peper, italiaanse kruiden, rode pepervlokken en de linzen erdoor
Voeg de bouillon toe...
Zet het vuur laag en laat het ca 35 a 40 minuten pruttelen,
tot alles zacht is maar geen puree
Mix de helft van de soup met een blender of staafmixer
Dit word dikker, voeg deze helft weer bij de soep
Doe de kurkuma, boter en boerenkool in de soep en laat nog even pruttelen tot de boerenkool zacht is.
Proef of er nog zout of peper bij moet
Vul de soepkommen met soep
Besprenkel met peterselie en parmezaanse kaas
Geef er een stukje citroen bij en een geroosterdsneetje  baquette 

TIP:
De een houd van dikke soep en een ander van dunnere soep
Dat hangt ook af hoelang je de soep met de blender fijn maakt
Ik wil graag nog stukjes van de groente in de soep 
Is de soep toch te dik doe er dan nog wat bouillon bij.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten