Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Bladerdeegtaart met Pecan en Rumrozijnen van Jeroen


Bladerdeegtaart met Pecan en Rum Rozijnen

Deze lekkere taart werd vorige week gemaakt door Jeroen van Dagelijkse Kost
Wij zijn grote  fans van hem.
Ik bewonder zn snijtechniek , hij doet dat zo gemakkelijk.
En alle lekkere receptjes zien er iedere keer yummie uit.
Deze taart wil ik jullie niet onthouden....
Meer recepten zien van Jeroen.....
Klik dan beneden aan bij de bron op Dagelijkse Kost

Ingredienten:

200 gram rozijnen
2 deciliters bruine rum
200 gram bloem 
200 gram boter
1 vel bladerdeeg (diepvries)
4 eieren
300 gram witte suiker
1 vanillestokje
2 koffielepels bakpoeder
300 gram pecannoten

Bereiden:

Laat de rozijnen een half uurtje wellen in de rum. 
Breng ook de boter op kamertemperatuur. 
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boter de taartvorm in en strooi er een eetlepel bloem in. 
Zorg voor een dun laagje bloem over de taartvorm.
Leg het bladerdeeg in de taartvorm en duw goed aan tegen de rand. 
Verwijder het overtollige bladerdeeg met een deegrol of fles wijn.
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig. Voeg er de zaadjes van een vanillestokje aan toe.
Doe 200 gram bloem en 2 koffielepels bakpoeder in een kom. 
Voeg er een snuif zout aan toe.
Zet vervolgens het ‘K’ hulpstuk op de machine en voeg de zachte boter eraan toe blokje per blokje. 
Schep er nadien lepel per lepel er de bloem bij.
Laat de machine nog even draaien.
Ga met een mes door de pecannoten.
 Laat de rozijnen even uitlekken in een zeefje en vang de rum op. 
Doe de rozijnen en pecannoten bij het beslag.
Stort het beslag op het deeg.
 Bak de taart 15 minuten op in een de voorverwarmde oven. 
Verlaag de temperatuur nadien naar 175°C en laat de taart nog 35 minuten bakken in de hete oven.
Breng intussen de rum met 100 gr suiker aan de kook en laat het geheel tot een kleverige siroop inkoken.
 Laat even afkoelen.  
Haal de cake uit de oven na de gaartijd.
Prik heel veel kleine gaatjes in de taart met tandenstokers. 
Giet er het de ingekookte rum over. 
Dankzij de gaatjes zal de rum mooi kunnen doorsijpelen waardoor je taart heel sappig wordt.

Serveer een kwartje taart op een bord.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten