Couscoussalade met Pruimen en Amandelen
Heerlijke zoete, zachte maaltijdsalade met couscous, geitenkaas, pruimen en amandelen.
Bekijk ook de receptvideo
2 personen
15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten:
150 gram volkoren couscous
2 eetlepels olie
1 citroen
3 tomaten
2 gele of oranje paprika's
1 bosui
6 gedroogde pruimen
bosje munt
2 eetlepels amandelen
40 gram verse geitenkaas
Bereiden:
Breng 200 ml water aan de kook. Schenk het water over de couscous, voeg het sap van een ½ citroen en de olie toe en laat het 5 minuten afgedekt wellen.
Laat de couscous afkoelen.
Was de groente.
Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
Snijd de pruimen in reepjes.
Was de munt en hak het grof.
Hak de amandelen grof.
Meng de tomaten, de paprika’s, de bosui, de reepjes pruimen en royaal munt door de couscous.
Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de amandelen erover.
Bron: Voedingscentrum
0 reacties:
Een reactie posten