.
Zuurkool uit de Oven
Het word er weer tijd voor....stamppotten en ovenschotels
Met dit recept heb ik een 3de prijs gewonnen
Je kunt er mee expirimenteren naar eigen smaak
Door een andere koolsoort te gebruiken of vlees of ananas i.p.v. appels
Kortom....keus genoeg.
Maar dit is zeker een aanrader....
Ingredienten
1 pond zuurkool
aardappelpuree
pond gehakt
2 uien
2 golden delicious
handje sultana`s
stukje chorizoworst (optioneel)
Paneermeel
citroensap
klontjes boter
Katenspek (optioneel)
Bereiden:
Knip de zuurkool als ze erg draderig is fijner.
Kook de zuurkool 10 minuten
Doe de zuurkool in een ovenschaal
Maak de uien schoon en snij ze fijn
Bak ze in de koekenpan bruin en schep ze over de zuurkool.
Schil de appels en snijd ze in plakjes (druppel er wat citroensap over voor het verkleuren)
Doe de sultana`s erdoor.
Bak het gehakt rul en snij de chorizo in blokjes (als je de chorizo erdoor wilt doen)
Schep door het gehakt en laat even meebakken.
Doe het gehakt mengsel over de uien.
Doe daar de appelschijfjes met rozijnen over
Dan de aardappelpuree erover
Paneermeel erover en hier en daar een klontje boter
Dek af met katenspek.(niet persee)
Zet in de oven (200 graden)en laat het ca 30 minuten door en door warm en gaar worden en een krokant korstje krijgen.
Gaat de korst te hard doe er dan folie over en haal dat de laatste 5 minuten eraf.
Ik meet weinig af...kook meer op gevoel.
Vandaar dat ik alleen de hoeveelheid zuurkool heb opgegeven.
Je kunt deze schotel ook een dag van te voren maken en hem de volgende dag afbakken in de oven.
Een van mn kids was niet zo weg van zuurkool
Maar deze versie vond hij heerlijk...
Vandaar dat we het ook vaak hebben gegeten.
Tipje...
Wil je het nog feestelijker doen
Neem dan kleine ovenschaaltjes en vul die
zodat iedereen een eigen schaaltje op zn bordje krijgt.
Bron:ikkes :-))
1 reacties:
ohja, dat klopt, het wordt echt tijd, hahahaa, klinkt lekker, moet ik ok eens uitproberen, zal mijn man vast heeeeeeeeeeeeeel blij mee zijn :))
Een reactie posten