Gekruide kippevleugels
Benodigde Tijd 5-6 of 2-3 uur
Ingredienten :
3 pond kippenvleugels
1 kop soya saus
1 kop bruine suiker
1/2 kop ketchup
2 theelepel vers gehakte gember
1/4 kop droge sherry
1/2 kop hoisin saus (chinese barbeque saus)
1eetlepel verse limoensap
3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1/4 kop dun gesneden bosuitjes
Bereidingswijze :
Bak de kippevleugels voor 10 minuten aan elke kant of totdat ze bruin worden.
Doe hierna de kippevleugels in de slowcooker.
Voeg de overgebleven ingredienten toe, behalve de Hoisin saus, limoensap, sesamzaad en groene uien.
Goed door elkaar roeren.
Doe de deksel erop en kook op LAAG voor 5 - 6 u ur of op HOOG voor 2 - 3 uur.
Roer op de helft van de kooktijd alles opnieuw goed door elkaar
zodat de vleugels goed worden vermengd met de saus.
Haal de vleugels uit de slowcooker en bewaar 1/4 kop van de saus in de slowcooker.
Vermeng dit sap met de Hoisin saus en het limoensap.
Druppel dit over de kippenvleugels.
Strooi voor het serveren het geroosterde sesamzaad en de groene uien over de vleugels.
Benodigde Tijd 5-6 of 2-3 uur
Ingredienten :
3 pond kippenvleugels
1 kop soya saus
1 kop bruine suiker
1/2 kop ketchup
2 theelepel vers gehakte gember
1/4 kop droge sherry
1/2 kop hoisin saus (chinese barbeque saus)
1eetlepel verse limoensap
3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1/4 kop dun gesneden bosuitjes
Bereidingswijze :
Bak de kippevleugels voor 10 minuten aan elke kant of totdat ze bruin worden.
Doe hierna de kippevleugels in de slowcooker.
Voeg de overgebleven ingredienten toe, behalve de Hoisin saus, limoensap, sesamzaad en groene uien.
Goed door elkaar roeren.
Doe de deksel erop en kook op LAAG voor 5 - 6 u ur of op HOOG voor 2 - 3 uur.
Roer op de helft van de kooktijd alles opnieuw goed door elkaar
zodat de vleugels goed worden vermengd met de saus.
Haal de vleugels uit de slowcooker en bewaar 1/4 kop van de saus in de slowcooker.
Vermeng dit sap met de Hoisin saus en het limoensap.
Druppel dit over de kippenvleugels.
Strooi voor het serveren het geroosterde sesamzaad en de groene uien over de vleugels.
1 reacties:
Jammie,
Ik krijg honger!
Heerlijk zoiets!
Maar nee, wij eten zoiets niet, mijn man eet nammelijk geen vlees met bod.En na verloop van jaren blijkt dat je er zelf ook toe bent overgegaan!! Maar een mals kippevleugeltje vind ik nog steeds lekker!!
Fijne week, Jeanne!
Groetjes Thea
Een reactie posten