Irish Stew
Dit recept heb ik heel vaak gemaakt in een grote braadpan
Nu ik de slowcooker heb gaat het makkelijker
En in het kookboek van de slowcooker kwam ik deze versie tegen van de irish stew
Ik heb de prei eruit gelaten....
Maar je kunt een klein preitje erbij doen (in plakjes gesneden)
Ingredienten:
600 gram aardappelen (in dikke plakken)
3 grote wortelen (in plakjes)
1 ui in partjes gesneden of neem een 2 flinke handen kleine uitjes
200 gram savooie kool (dun gesneden)
4 plakken bacon (in reepjes)
1 1/2 pond lamsvlees (in stukjes en aangebraden)
3,75 dl runderbouillon
2 eetlepels platte peterselie (fijn gehakt)
Verdeel de helft van de aardappelen, de groente en de bacon over de bodem van de slowcooker
Leg hierop de aangebraden vleesstukjes
Verdeel de rest van de aardappelen,groente en bacon
Schenk de bouillon erover
Zet de cooker op stand laag voor 4 1/2 uur
Dan moet het vlees mals wezen en de saus iets ingekookt
Laat anders nog iets langer staan
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel het over 6 diepe kommen en strooi de peterselie erover
Geef er stokbrood bij
Ik gebruik ook wel runderlappen omdat we niet zo tuk zijn op lamsvlees
0 reacties:
Een reactie posten