.
Pecan Brittle Recept
(Inspired from Belinda Jeffery's Coffee Bean Brittle in Mix & Bake)
Ingredienten
220 gram suiker
125 ml water
40 gram pecan noten (gehakt)
Bereiding:
Bedek een bakblik met bakpapier of folie en zet het op een houten plank of dubbelgevouwen handdoek (vanwege de warmte)
Doe de suiker en water in een sauspan en zet op hoog vuur
Roere constant in het mengsel tot de suiker is opgelost
Niet meer roeren...
Breng het mengsel aan de kook
Als het kookt was de zijkanten van het mengsel met een borsteltje (steeds in water dippen)schoon,
zo krijg je geen suiker kristallen
Het mengsel veranderd van kleur,zodra de kleur mooi goudbruin is gaan de pecan noten erbij
Kijk uit het kan spatten
Beweeg de inhoud van de pan tot de kleur mooi diep goudbruin is
Haal van het vuur en giet in de bakplaat met bakpapier of folie
Beweeg de plaat tot het mengsel gelijkmatig is verdeeld (ovenwant aan)
Laat afkoelen
Haal dan voorzichtig het bakpapier of folie eraf en breek in stukken
Bewaar in luchtdichte trommel(tussen de lagen bakpapier tegen het plakken)
Bewaar in de vriezer (goed voor 12 maanden)
Als je nodig hebt haal je er een stuk uit
Breek het in kleinere stukken voor gebruik
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten