.
Thaise Mosselen
Ingredienten
2 kg mosselen
1 ui
1 grote teen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
1/2 eetlepel Thaise rode currypasta
1 zakje santen (30 g)
2 eetlepels verse korianderblaadjes
(vers of diepvries van Darégal)
Was de mosselen onder koud stromend water.
Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg.
Pel en snipper de ui.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de bleekselderij in reepjes.
Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta ca. 2 minuten aan.
Leg de mosselen erop.
Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen ca. 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan.
Schep de mosselen in twee grote wijde kommen.
Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden.
Schep de saus over de mosselen.
Strooi de koriander erover.
Lekker met naanbrood
1 dag geleden
2 reacties:
haaaaaaaaaaaaaaaaai Jeanne, voor mij geen mosselen svp :)) Ich mag die nicht :)0 lieve groet van janine
Hallo Janine
Ik ben er zelf ook niet zo weg van..
M`n oudste jongste zoon vonden het heerlijk
Dus het werd toch wel gegeten (door hun)toen ze nog thuis woonde...
Knuddels..
Jeanne
Een reactie posten