Chimichurri Saus
Chimichurri is een Argentijnse groene saus gemaakt van hoofdzakelijk peterselie
Meest gekruid met knoflook,azijn en rode peper vlokken
Er zijn een hoop variaties op deze saus....
Chimichurry is fris en licht met veel smaak
Combineert uitstekend met vlees van de gril (speciaal steaks)
Met een hoop kruiden is het de smaak van de zomer
Ingredienten
1 kop peterselie
1/4 kop koriander
1 eetlepel verse oregano
4 teentjes knoflook
1 theelepel rode pepervlokken
1/4 theelepel komijn (optioneel)
1/4 theelepel gerrookte paprikapoeder (optioneel)
1/4 kop olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
1/2 citroen (sap en zeste)
zout en peper
Bereiding:
Doe alles in de foodprocessor en pureer alles.
Heerlijk bij de bbq of vlees van de grill
3 reacties:
Goh Jeanne,
Daar begin ik spontaan van te stotteren. Van die chimiechimiesaus!!
Toch lijkt hij me best wel lekker!
Lieve groetjes van Thea
hahhhahahhah....ja het is een echt heerlijke saus...maar die naam daar ga je echt van stotteren...je bent niet de enigste die daar last van heeft Thea..
groetjes,
Jeanne.
ahaaaaaaaaaaa, daar hebben we de chimiwatiesaus, nu snapt mie het ook ?)) gaat goed bij vis zou ik zeggen :))
Een reactie posten