Caribische Garnalen Kebab
Gebruik 2 pennen om de garnalen op te rijgen, zo blijven ze het beste zitten met omkeren
Zet de garnalen niet langer dan 5 minuten in de marinade
Dan worden ze niet taai......
Ingredienten:
32 garnalen (schoongemaakt)(medium groot ca 1 pond)
2 grote paprika`s (schoongemaakt in 24 partjes gesneden)
2 eetlepel donkere rum
1 eetlepel olijfolie & voor de grill)
1 & 1/2 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel all spice
1/8 a 1/4 theelepel cayennepeper
Zout
Koriander Dipsaus
Ingredienten:
1/4 cup vissaus (nam pla)
1/4 cup suiker
1/4 cup riistwijn
1/4 cup citroensap
2 chili pepers (fijn gesneden)
1/3 cup verse koriander (fijn gehakt)
Mix de eerste 4 ingredienten door elkaar
Als de suiker is opgelost de chili pepers en koriander toevoegen
Roer door en serveer dit bij de garnalen kebab`s
Bereiden:
Zet de grill aan
Neem 2 pennen om de garnalen op te prikken
4 garnalen en 3 stuks paprika op ieder (2) stokjes
Leg de spiezen in een schaal
Doe de rum, olie, kerriepoeder, all spice en cayenne peper in een kom
Mix alles goed door
Giet de marinade over de garnalen spiezen
Keer ze om zodat ze goed in de marinade zitten
Laat 5 minuten staan
Breng op smaak met zout
Plaats de spiezen onder de grill of in een hete grillpan (2 a 3 minuten)
Serveer met de koriander saus
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten