Asperge`s met Dille en Rosbief
Nu het Aspergeseizoen in volle gang is moeten we er van profiteren
Ze zijn er maar kort dus geniet ervan
Voor meer asperge recepten klik HIER
Want je kunt asperge`s op zoveel verschillende manieren eten
Als soep, in salades, in pasta`s en als groente
Ingrediënten:
2 kg asperges
800 gram geschrapte krielaardappeltjes
3 eetlepels vloeibare margarine
1 blokje Knorr Groentebouillon
2 zakjes Knorr Saus voor Asperges (à 40 g)
4 eetlepel sfijngehakte dille plus 4 takjes
200 gram rosbief
Bereiden:
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf.
Kook ze in 10-15 min. beetgaar, afhankelijk van de dikte.
Schep de asperges voorzichtig uit het water en laat ze goed uitlekken.
Kook de krieltjes 5 min., giet af en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de krieltjes hierin 10 min. op matig vuur, schep geregeld om.
Verkruimel een bouillonblokje boven de aardappeltjes en schep ze om.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de fijngehakte dille erdoor.
Verdeel de rosbief over 4 warme borden en bestrooi hem met wat peper.
Schep de krieltjes erbij, leg de asperges ernaast en schep de saus erover, en garneer met de dilletakjes.
Variatietip:
Vervang de dille door bieslook of kervel.
Keukentip:
Voor het schillen van asperges is een speciale aspergeschiller ideaal.
Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.
Bron: Vrouw Online
0 reacties:
Een reactie posten