Bosbessen Cheesecake Pancakes
Ingredienten:
115 gram cream cheese (in 4 gesneden en een nacht in de vriezer)
1 cup bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda (zuiveringzout)
1/4 theelepel zout
2 eetlepels suiker
1 cup melk
1 ei (los geklopt)
2 eetlepels gesmolten boter
1/2 cup bessensiroop
1/4 cup amaretti koekjes (verkruimeld)
Bereiden:
Snij de cream cheese in kleine stukjes
Mix de bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en zout in een kom
Mix de melk, eieren en boter in een grote kom
Voeg steeds een beetje bloemmengsel erbij tot het is opgenomen
Doe dan weer een beetje erbij tot het bloemmengsel op is
Roer de cream cheese erbij
Verhit een koekenpan op het vuur en smelt er een klontje boter in
Giet 1/4 cup van het beslag in de pan
Bak de pannenkoek tot er bubbels ontstaan en de onderkant goudbruin is
Keer de pannenkoek om (1 a 2 minuten)
Herhaal dit met het overige beslag
Verdeel de pannenkoekjes over 2 voorverwarmde borden
Giet er wat siroop over en verkruimelde amaretti
Geef de rest van de siroop er apart bij.
Bessensaus:
Een simpele bessensaus is perfect voor ijs, yoghurt en over pannenkoeken
Ingredienten:
1 cup bessen (blauwe bessen, bosbessen of zwarte bessen)
1/4 cup water
1/2 cup suiker
1 theelepel water
2 theelepels maizena
1 eetlepels citroensap
Bereiden:
Breng de bessen met het water en suiker aan de kook
Laat 5 minuten sudderen
Meng de maizena met het water en roer dit bij de bessen
Laat even koken tot het dikker is geworden (ca 1 a 2 minuten)
Haal van het vuur en voeg het citroensap erdoor
Bron: Closet Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten